skip to Main Content
Slang gevangen in het gangpad van een hotel in de gemeente Santa Eulalia op Ibiza

Slang gevangen in het gangpad van een hotel in de gemeente Santa Eulalia op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Zoals inmiddels bekend heeft Ibiza te maken met een slangenplaag waarbij er op het eiland waarschijnlijk duizenden slangen leven die niet meer alleen in de natuur hun weg weten te vinden maar nu ook in de bebouwde kom en zelfs in de hotels. Deze woensdag rond 14:20 uur heeft men in een gangpad van een hotel een slang gevonden die daar zijn weg zocht, waarschijnlijk naar de uitgang.

Het is niet iets wat iemand gewend is te zien op Ibiza en eigenlijk ook iets wat niemand wil zien laat staan tegenkomen in je hotel als je op vakantie bent op Ibiza. Helaas is het echter op het feesteiland de normaalste zaak van de wereld om slangen tegen te komen, gelukkig niet altijd in hotels en in toeristische gebieden maar wel in de natuur.

In ons vorige artikel was al te lezen dat Ibiza sinds 2016 te maken heeft met een grote slangenplaag waarbij men vorig jaar en tot nu toe al honderden slangen heeft gevangen en gedood op Ibiza en Formentera. De meeste inwoners en vakantiegangers zullen niet in aanraking komen met de niet giftige slangen maar soms gaan deze reptielen op zoek naar voedsel waarbij ze te dicht in de buurt komen van de mens.

Dat gebeurde nu dus ook in aparthotel Orquidea aan de zeepromenade Santa Eulària in de gemeente Santa Eulalia del Río. De slang werd gezien in een gang die gebruikt wordt door het personeel van het hotel en kon nog op tijd, voordat deze eventueel naar een hotelkamer zou gaan, gevangen worden door een medewerker van de technische dienst die de slang daarna levend overhandigde aan de autoriteiten. In dit geval ging het om een klein exemplaar van de “serpiente de herradura” ofwel Hemorrhois hippocrepis, een soort die tot 2 meter lang kan worden.

Het leiding van het hotel benadrukt dat de aanwezige klanten in het hotel niets gemerkt hebben van de slang en deze ook niet in de buurt is gekomen van de kamers of ruimtes waar de toeristen verblijven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken