skip to Main Content
Vliegen tussen de Canarische Eilanden voor ingezetenen kan slechts 5 euro gaan kosten

Vliegen tussen de Canarische Eilanden voor ingezetenen kan slechts 5 euro gaan kosten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – De speciale resident kortingen voor die mensen die wonen en ingeschreven staan op een van de Canarische Eilanden, kunnen in de nabije toekomst in plaats met kortingen van 50% nu vliegen of met de boot reizen met kortingen van 75%. Hierdoor kan het voorkomen dat vluchten of bootreizen slechts 5 euro gaan kosten. Gezien het feit dat dit wel zeer aantrekkelijke prijzen zijn voor de eilandbewoners verwachten de regionale autoriteiten dat er een flinke toename van vluchten en bootreizen zal zijn.

Om dat aan te kunnen heeft men al aangekondigd in het geval van de vliegtuigen meer vluchten, meer routes en meer frequenties aan te gaan bieden zodat de op de Canarische Eilanden ingeschreven bewoners gebruik kunnen maken van de verbindingen. Overigens geldt dit niet alleen voor de vluchten maar ook voor de bootverbindingen tussen de eilanden. Kortingen zullen te krijgen zijn bij de maatschappijen Binter, CanaryFly en Air Europa Express wat betreft het vliegen en Fred Olsen en Naviera Armas bij de bootverbindingen.

Tot nu toe kregen de ingeschreven inwoners 50% korting bij het boeken van vluchten en bootverbindingen maar dat gaat nu, dankzij de overeenkomst die de regionale autoriteiten konden afsluiten met de centrale regering in Madrid, naar de 75%. Degene die wil vliegen of met de boot wil reizen tussen de verschillende Canarische Eilanden betaalt dus slechts 25% van het ticket terwijl de rest door de overheid betaald wordt.

Om gebruik te kunnen maken van de speciale residentkorting is het altijd nodig een bewijs van inschrijving in het gemeentelijke bevolkingsregister te laten zien. Dat geldt zowel voor de Spanjaarden alsook buitenlanders die op een van de eilanden staan ingeschreven. Nederlanders en Belgen die officieel resident zijn van de eilanden hebben dus ook recht op kortingen op vluchten en bootreizen tussen de verschillende eilanden. Bij het online inboeken van tickets is het een ander proces welke uitgelegd wordt op de desbetreffende websites.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Wij hebben sinds 10 jaar een huis op la Gomera en wonen hier 4 maanden per jaar. We betalen belasting voor het huis in de Canarische eilanden maar voor de rest in Holland. We hebben een NIE en residentie en maken gebruik van het reizen met korting. Is dit toegestaan? er is een discussie of je de korting mag gebruiken ook als je geen inkomensbelasting in de Canarische eilanden betaald. Wie weet het?

  2. Ook weer 1 van de redenen dat mensen die niet meer in 1 van deze plaatsen wonen daar wel ingeschreven blijven staan.

    1. Maar als je niet meer daadwerkelijk fysiek op een Canarisch eiland woont, hoef je ook niet tussen die eilanden te vliegen. Die korting is niet overdraagbaar. Dus herziet U even Uw redenering. Het is wel zo, misschien bedoelt U daarop, dat gemeentes overheidsgeld krijgen naar ratio van hun inwoners. Dus de Ayuntamientos hebben wel belang bij het aantal ingeschrevenen.

  3. Dit komt me erg overdreven voor en ik had het overheidsgeld graag anders besteed gezien (aan wegen of natuurbehoud of dierenasiels bijvoorbeeld). Tja, je wordt ook geen dief in eigen zak. Maar dat een buskaartje tussen het Noord en het Zuidvliegveld op Tenerife straks meer kost dan een vlucht vanaf een van die vliegvelden, is toch een beetje bizar.

    1. PS: Ik vind deze “apartheidssubsidiepolitiek” ook nog om andere redenen ongewenst. Wanneer een toerist dit dubbelsysteem opmerkt, zal hij de pest in krijgen en zijn uitgavenpatroon aanpassen. Ik vind het ook genant dat wanneer ik met gasten een excursie maak, ik 25% en mijn gasten 75% van de reiskosten betalen. Je gaat toch niet extra vliegen omdat het goedkoop is! Vliegen is de snelste maar afschuwelijkste manier van verplaatsen. Uiteindelijk levert deze maatregel de Canarias niets op. Het gaat dan ook slechts om de politieke steun in Madrid die de PP hierdoor nu van de Coalicion Canarias (CC) krijgt.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken