skip to Main Content
Krijgt Spanje dit jaar weer te maken met de vele bosbranden zoals in 2017?
eltiempo.es

Krijgt Spanje dit jaar weer te maken met de vele bosbranden zoals in 2017?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Minder bosbranden in Spanje tot nu toe in 2018

eltiempo.es

MADRID – Het begint weer warmer te worden en de autoriteiten staan weer op scherp vanwege mogelijke bosbranden. Dit jaar zijn er alweer 2.500 bosbranden geweest waarvan het merendeel klein en niet zo verwoestend was. Het goede nieuws is dat dit aantal minder dan de helft is van het aantal bosbranden vorig jaar gedurende de eerste vijf maanden. Tussen begin januari en eind mei 2018 is er toch weer 8.643 hectare natuur verwoest.

2017 was een van de slechtste jaren van de afgelopen tien jaar wat betreft bosbranden in Spanje. Er werd vorig jaar meer dan 174.788 hectare natuur en bos verwoest waarbij er 52 grote branden van meer dan 500 hectare werden geregistreerd, de zogenaamde Grandes Incendios Forestales (GIF). Er waren meer dan 13.153 bosbranden in 2017 waardoor 0,36% van de totale oppervlakte van Spanje werd verwoest.

De eerste vijf maanden van dit jaar vonden er 2.500 bosbranden plaats waardoor er 8.643 hectare natuur werd verwoest. Er vond slechts een GIF (meer dan 500 hectare) plaats terwijl dat er in dezelfde periode van 2017 al 6 waren. In 2017 werd gedurende de eerste vijf maanden meer dan 28.000 hectare natuur verwoest bij 6.140 bosbranden.

De afname van deze bosbranden dit jaar is met name te danken aan de regenachtige lente waardoor er minder bosbranden konden plaatsvinden. Er vonden dit jaar niet zoveel vroege hittegolven plaats in Spanje waardoor de natte natuur niet zo snel kan opdrogen, iets wat bijvoorbeeld wel vorig jaar gebeurde waar grote branden werden geregistreerd in Zuid Spanje in het Doñana natuurgebied en in Galicië.

Helaas is de zomer lang en wordt het weer warmer waardoor ook de mensen onzorgvuldig worden en er meer bosbranden kunnen ontstaan. Men moet er rekening mee houden dat bijna alle bosbranden veroorzaakt worden door de mens, hetzij per abuis hetzij met voorbedachte rade.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Helaas is de zomer lang ??? Ik ben om het weer hier komen wonen. Dus niks helaas.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken