skip to Main Content
Ryanair wil geen alcoholverkoop meer op vliegvelden
Pixabay

Ryanair wil geen alcoholverkoop meer op vliegvelden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ryanair wil geen alcoholverkoop meer op vliegvelden

Pixabay

MADRID – Als het aan de Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair ligt moet er een verbod of regulering komen op de verkoop van alcohol op vliegvelden in bars, restaurants en winkels. Dit serieuze verzoek doet Ryanair omdat er regelmatig problemen zijn in vliegtuigen waarbij passagiers stomdronken aan boord gaan en voor problemen zorgen.

Recent moest een Ryanair vliegtuig een tussenlanding maken op het vliegveld van Parijs nadat tientallen passagiers op een vlucht tussen Dublin en Ibiza voor chaos zorgden aan boord. Na de landing in Parijs moest de Franse politie drie passagiers arresteren en kon het vliegtuig na een vertraging van 2 uur en 40 minuten verder vliegen naar Ibiza.

Dit incident was echter niet de eerste keer waar een Ryanair vliegtuig bij betrokken was maar het is niet iets exclusiefs voor de Ierse low cost vlieger. Eerder moest ook een vliegtuig van Jet2 een tussenlanding maken in het Franse Toulouse na problemen met dronken passagiers aan boord.

Een woordvoerder van Ryanair heeft nu gepleit voor alcoholvrije vliegvelden of een betere controle op de verkoop daarvan. Zo zouden bars, restaurants en winkels op het vliegveld geen alcohol meer mogen verkopen of moet men een limiet instellen van twee drankjes per passagier en geen enkele verkoop van alcohol voor 10 uur ‘s-morgens.

In 2015 besloot Ryanair al om een verbod van alcohol in te stellen tussen Britse bestemmingen en Spaanse vliegvelden, met name de eilanden Ibiza en Mallorca. Blijkbaar heeft dat verbod niet veel geholpen aangezien er nog steeds problemen zijn. Om meer aandacht te geven aan het alcoholverbod stuurt Ryanair e-mails naar de passagiers waarbij wordt aangegeven dat men aan boord geen alcohol mag meenemen en koffers onderzocht kunnen worden.

Alcohol gekocht in Duty Free winkels op de vliegvelden wordt door het Ryanair personeel op een veilige plaats in het kofferruimte opgeslagen zodat men het niet in het vliegtuig kan drinken.

Aan boord van de Ryanair vliegtuigen is daarna vreemd genoeg nog wel alcohol te koop maar alleen bier en niet meer dan twee glazen per passagier. Er is dus geen sterke drank en/of wijn aan boord van vliegtuigen tussen Groot Brittannië en Spanje en andere bestemmingen in Europa.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 21 reacties
 1. Beste mensen van de redactie
  Waarom laten jullie dergelijk reacties toe?
  Wordt toch al te kinderachtig op een site voor volwassen mensen. Toch?

 2. Jl. april was ik door de balie heen. Menzis zijn de gene die gehuurd worden door Ryan air. Ik heb een lichte handicap en wilde mijn paspoort in mijn colbert stoppen.
  Waarschijnlijk niet snel genoeg volgens de dames. Werd van de vlucht gehaald.
  Reden dronken. Luchthaven bewaking erbij en politie. Aangeboden om te blazen.
  Medewerkers van luchthaven Alicante ziet ze liever komen dan gaan. R Air. een van de meest arrogante luchtvaartmaatschappijen die er is. De luchtafhandelaar ziet ze liever komen dan gaan. Ik maakte wat foto,s van de mensen achter de balie van R air. Die kropen weg onder de balie. Ze zijn corrupt verder maak ik er geen woorden aan vuil. Heb te doen met de piloten en stewards onderbetaald . Inchecken bi j de vlucht wordt uitbesteed. Vlieg niet meer met deze maatschappij anders houd je in stand. Als je tijdens de vlucht je personeel onder druk zet om zoveel mogelijk krasloten te verkopen. Waar zijn ze mee bezig? Levensgevaarlijk. Respectloos.
  Chantage. Wat moet je anders als je een baan hebt. En dan ook nog onder druk gezet wordt. Neen voor mij nooit geen R Air meer.

  1. helaas anoniem,

   Wel eens gehoord van privacy van mensen achter een balie. Je moet je schamen om zomaar foto’s te maken. Van mij zou je niet eens meer mee mogen.
   Iets meer respect graag voor mensen die hun werk doen en houd dat fototoestel of mobiel gewoon in je zak en denk n eerst ff na voor je van iemand een foto maakt. Kan je trouwens in de toekomst duur komen te staan. En terecht.

   1. Dommer antwoord had ik niet verwacht. Waarschijnlijk denkt u niet verders dan uw neus lang is. Ik publiceer de foto,s niet. En ik was met de politie en luchthavenbewaking samen. Denk eerst even na voor dat u iets publiceert.

 3. Het is weer, zoals dikwijls, een overdreven reactie. Als je in het vliegtuig stapt, staan er aan de ingang een stewardes, maar ook dikwijls een piloot. Iemand die dronken is, kan door die piloot geweigerd worden. En aan boord iets drinken, het kabinepersoneel kan eenvoudig weigeren aan iemand die teveel gedronken heeft. Zo simpel is dat. Men doet zo moeilijk over een te grote fles zonnecreme, of over een nagelknipper. Dat kan dan wel…

 4. Laat ze bij het inchecken blazen van wie ze denken dat ze teveel gedronken hebben ,en als er toch amok maken laten betalen dat ze niet meer op vakantie kunnen gaan . Tenslotte word het alsmaar duurder voor de brave reiziger door die klootzakken .

 5. Typisch Ryanair. Zich distantiëren van hun eigen verantwoordelijkheid, want het is heel simpel en het staat zo in de wet: passagiers die onder kennelijke invloed staan van alcohol of drugs dienen gewoon geweigerd te worden! Punt uit. Dat moeten ze dus doen! En niet met een beschuldigende vinger naar de luchthaven wijzen. En dan ook nog zelf alcohol aan boord verkopen !! Het moet niet veel gekker worden! Tsja, zelf mogen ze er kennelijk wél aan verdienen. Wat een misselijkmakend standpunt, bah!

 6. Als het niet op de luchthaven verkocht mag worden neemt men het gewoon vanaf de bestemming mee, zulke verboden helpen niets strengere regels kunnen wel helpen.

 7. Groot gelijk
  Geen alcohol op airports voor de vlucht
  Als je dan aan boord 1/2 drankjes neemt zal je niet dronken worden

  1. Sorry hoor, Son. Ik rij met mijn eigen wagen tot aan de luchthaven in Alicante. Bijgevolg mag ik vooraf nauwelijks iets drinken. Eenmaal aangekomen drink ik steevast tijdens het wachten op de vlucht – het is immers én vakantie én warm weer – (bij een (na)middagvlucht) een biertje in de vertrekhal. Wilt u me dat ontzeggen omdat Britse oelewappers bij een goedkope Ryanairvlucht hun manieren niet kunnen houden en de maatschappij hun eigen instapregels (schijnbaar dronken personen weigeren) niet volgt?

   1. zelf drink ik geen alcohol maar er is toch niets mis met een biertje zolang je maar niet overdrijft
    georges D wat zei je ook weer over mijn taalgebruik????
    jij bent nog de grootste oelewapper
    wat een dikke nek heb jij zeg om zomaar mensen uit te schelden die je totaal niet kent,
    alle britten zijn niet gelijk maar niet voor jou blijbaar
    en nu reactie van al je vriendjes hier, dat zijn we al gewoon en het deert ons niet
    en…… ons leg ik niet uit

    1. wat ben jij een ordinair stuk hypocriet klootzakske georges: jij doet niets anders dan iedereen hier uitschelden. Je wordt bediend op je wenken door zelf uitgescholden te worden. En steeds zeveren over trollen of vriendjes. Kleuter!

     1. anomiem
      van mij krijg je toch geen gelijk hoor
      als ik allemaal lees wat er gezegd wordt tegen bv Leo, Miel enz….
      dus veeg eerst maar eens voor je eigen deur vooraleer anderen te beschuldigen
      en als ik het goed voorheb zijn het net mensen als u die begonnen zijn met schelden oa trolletje of zou je nog voor geen euro willen huren
      en anderen moeten dan braaf zijn?
      hoe hypocriet kan je zijn?
      daar zal je natuurlijk ook niet van gediend zijn maar het zij zo

     2. Waarom haal je de namen Leo en miel erbij? En waarom zeg jij dat ik begonnen ben? Hiermee heb je in je kaarten laten kijken pollo
      En de rest van jouw zinnetjes: fout gegokt ventje want ge refereert naar o.a, Juan74.
      zonder groeten georges, willy, leo,…hahaha

    2. Willy en/of georges en de andere kindjes. Het is te zien dat de schoolvakanties begonnen zijn als we plots zulke tekstjes lezen. Zie maar dat pappie en mammie jullie zever niet lezen of ze komen aan de oortjes trekken

     1. Zeg laat mij even buiten je discussie met Willy AUB.
      Dat Willy wil verwijzen naar mensen en jij mij dan gaat noemen, moet je zelf weten, maar ik heb niets te maken met jullie beiden en wat je tegen elkaar meent te moeten zeggen.

      Maar ik ben het eens met Rob, Ryanair is hier zelf nogal hypocriet bezig!

    3. “Begrijpend lezen” was destijds een van de deelelementen van de lessen Nederlands op school. Blijkbaar niet jouw sterkste kant. Als ik de term “Britse oelewappers” gebruik bedoel ik vanzelfsprekend niet alle Britten.
     Als ik een hekel zou hebben aan de Britten, en veralgemenen zoals ik in jouw stelling lees, dan zou ik zo’n twee weken geleden n.a.v. “onze” (“ons” leg ik wel uit: dat zijn mijn vrouw en ik) 40e huwelijksverjaardag niet o.a. 12 Britse buren uitgenodigd hebben op restaurant…

     M.v.g., de grootste oelewapper met kraag 38.

     PS: Uw stijl blijft blijkbaar dezelfde. Om dit forum niet te laten ontaarden geef ik geen verdere reacties meer. Ik waardeer daarvoor de inspanningen van de initiatiefnemers te veel.

   2. Prima voor u dat je het bij 1 drankje kan houden op het vliegveld
    Maar zie het ook vaak anders
    Vandaar mijn mening, beter geen alcohol verkopen daar

 8. Ik heb vaak op de eerste rij gezeten en genoeg dronken mensen aan bord zien komen. De cabine personel doen niks. Dus eigen schuld als er problemen ontwikkelen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken