Search
menu
Search

Deze zomer Spanje ontdekken met de auto en deze rondreizen

Deze zomer Spanje ontdekken met de auto en deze rondreizen
Beeld: 123rf

Deze zomer Spanje ontdekken met de auto en deze rondreizen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Wil je Spanje op een andere manier bekijken door zelf te bepalen waar je naartoe gaat, waar je slaapt, waar je naartoe vliegt, wanneer en met wie je dat doet en voor hoe lang je op vakantie wilt gaan? Dat kan dit met de onderstaande autorondreizen naar die plaatsen in Spanje waar het niet overvol is met toeristen en waar je dus rustig en (corona) veilig op vakantie kunt gaan om eens iets anders te zien dan de bekende Costa’s. Kom met de eigen auto of huur een auto in Spanje en geniet van o.a. de volgende autorondreizen.

Spanje is een fascinerend en groot land waar altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Maar de meeste toeristen zoeken al snel de populaire kustplaatsen op aan de Middellandse Zee of op de eilanden maar Spanje is veel meer. Spanje is naast het strand en de zon ook natuur, cultuur, gastronomie, monumenten en gebieden die als je ze eenmaal ontdekt hebt niet meer wilt verlaten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het binnenland van Spanje, de Pyreneeën en het zogenaamde ‘groene Spanje’ aan de Atlantische Oceaan waar je van de ene in de andere verbazing zult vallen en waar Spanje’s mooiste en rustigste stranden te vinden zijn (volgens velen).

AutoReisWinkel

Met de Nederlandse online reisorganisatie AutoReisWinkel kun je zo’n beetje heel Spanje ontdekken met autorondreizen van 7, 14 of 21 dagen, met vertrekken op alle dagen van de week en waar je maar wilt. Terwijl je bij andere reisorganisaties vaak op vaste dagen moet vliegen en met de vluchten die zij bepalen, kun je dat bij AutoReisWinkel allemaal zelf beslissen. Dat wil zeggen, zij organiseren de overnachtingen en maken samen met jou een mooie en interessante route zodat je het maximale uit je autorondreis kunt halen. Bezoek HIER de website.

ParadoresReizen

Wil je iets meer en wil je luxer en exclusiever overnachten dan kan dat ook met ParadoresReizen waar ook diverse samengestelde autorondreizen te vinden zijn met overnachtingen in de luxe kloosters, paleizen, kastelen en monumentale panden van de Paradores staatshotels. Uiteraard is het ook mogelijk zelf een rondreis samen te stellen, geheel naar eigen wens en … zonder extra kosten! Bezoek HIER de website.

autorondreizen1
Beeld: Fuente Dé (Cantabrië) / Freepik

Voorbeelden reizen

Hieronder enkele van de meer dan 100 samengestelde autorondreizen die bij AutoReisWinkel en ParadoresReizen te vinden zijn. Deze reizen kunnen altijd aangepast worden naar wens of je kunt een eigen reis samen stellen door je wensen door te geven aan het team van deze twee Nederlandse online reisorganisaties. 

10-daagse autorondreis ‘het groene Spanje’

Nauwe wegen tussen het imposante bergmassief aan de noordkust van Cantabrië met een indrukwekkend landschap, kleine pittoreske haventjes….maar ook een totaal ander Spanje. Een heerlijk maar koeler klimaat dan het warme zuiden, een andere cultuur en prehistorische tijden maken het Groene Noorden zo apart, waarbij elke plaats zijn eigen karakter heeft. De Basken beschermen hun grenzen met hun eigen taal, de Galiciërs met hun eigen schatten en in Asturië en Cantabrië hun eigen architectuur en gewoontes.

Bekijk deze autorondreis HIER

8-daagse autorondreis ‘Kelten, Porto en Galicië’

Galicië ligt in het noordwesten van Spanje en is een minder bekende regio. Als we erbij vertellen dat Santiago de Compostela de hoofdstad is van Galicië dan doet dit wellicht een belletje rinkelen. We kozen voor een rondrit in Galicië omdat je hierbij een combinatie kan maken van een unieke natuur, gastronomie en strand. En dan zijn er nog de vele kleine dorpjes die je even doen wegdromen. We voorzien ook tijd voor steden als Pontevedra en Vigo. Er valt zoveel te ontdekken dat een 8 daagse reis gauw gevuld is en wie toch nog even tijd heeft kan naar Santiago de Compostela. Bovendien is de regio niet oververzadigd door toeristen en kan je er zelfs nog verlaten stranden vinden.

Bekijk deze autorondreis HIER

10-daagse autorondreis ‘Picos de Europa’

De Picos de Europa (letterlijk: ‘Pieken van Europa’) is een bergketen in het noorden van Spanje onderdeel van het Cantabrisch Gebergte wat het hoogste deel vormt. De bergketen ligt zo’n 20 km ten zuiden van de Spaanse noordkust op de grens van de autonome regio’s Asturië, Cantabrië en Castilië en León. Ontdek o.a. Bilbao, Santander, Santillana del Mar, Oviedo, Gijón, La Coruña, Santiago de Compostela, León en Burgos.

Bekijk deze autorondreis HIER

Bekijk nog veel meer autorondreizen bij AutoReisWinkel HIER.

10-daagse Paradores autorondreis ‘natuur & rust’

Tijdens deze rondreis door Noord Spanje rij je vanaf het Baskenland via Cantabrië door het mooie landschap van natuurparken, kust en Picos de Europa. Een mooie reis met pittoreske dorpen waar je heerlijk kunt genieten van het andere Spanje! Je verblijft tijdens deze reis in de luxe en exclusieve Paradores.

Bekijk deze autorondreis HIER

autorondreizen2
Beeld: Vigo (Galicië) / Freepik

8-daagse Paradores autorondreis ‘Catalonië, Pyreneeën en Aran vallei’

Deze route brengt jou door het prachtige noordoostelijk deel van Spanje waarbij natuur, bergen, de Pyreneeën en stijlvolle Paradores jou een fijne week beloven! Ontdek het mooie achterland van Barcelona waar nog ongerepte natuur, bergen en meren zijn. Je verblijft tijdens deze reis in de luxe en exclusieve Paradores.

Bekijk deze autorondreis HIER

8-daagse Paradores autorondreis ‘nationale parken’

Deze route is een absolute must voor liefhebbers van natuur, landschappen, Nationale Parken en kunnen en willen genieten het echte typische Spanje. Je bezoekt o.a. Ávila, het Nationaal Park Gredos, Plasencia en Oropesa. Je verblijft tijdens deze reis in de luxe en exclusieve Paradores.

Bekijk deze autorondreis HIER

8-daagse Paradores autorondreis ‘groen Spanje’

Deze ontdekkingsreis door het noord en midden Spanje begint vanaf Madrid en brengt jou langs schitterende Paradores. Je bezoekt het groene noorden met plaatsen als Bilbao, Santander, Leon en het wijngebied van La Rioja. Tevens doorkruis je de indrukwekkende Picos de Europa. Je verblijft tijdens deze reis in de luxe en exclusieve Paradores.

Bekijk deze autorondreis HIER

Bekijk nog veel meer autorondreizen bij ParadoresReizen HIER.

autorondreizen3
Beeld: Paradores.es
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?