skip to Main Content
Nederlandse campinggasten getroffen door slecht weer Costa Brava

Nederlandse campinggasten getroffen door slecht weer Costa Brava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Door het slechte weer, met veel regen en hagel, werden vele Nederlanders die op vakantie zijn aan de populaire Costa Brava overvallen. Bij de ANWB zijn dan ook zo’n honderd schademeldingen binnengekomen van Nederlandse campinggasten die vrijdag werden getroffen door het noodweer. Voor een tiental gezinnen wordt vervangend vervoer geregeld, melde een woordvoerder van de ANWB zaterdag.

Het noodweer, waarbij het onweerde en hagelstenen ‘zo groot als pingpongballen’ naar beneden kwamen, brak vrijdagmiddag los in de provincie Girona. Enkele caravans werden door de bliksem getroffen en door de hoosbui trad een rivier buiten zijn oevers. Veel gezinnen zijn flink geschrokken. “Het is een wonder dat niemand gewond is geraakt”, aldus de woordvoerder.

De schademeldingen zijn afkomstig van Nederlanders op twee campings in Pals en L’Estartit. Vooral auto’s en caravans raakten beschadigd. Motoren van auto’s werken niet meer door modder en autoruiten sneuvelden door hagelstenen. Voor de gezinnen die niet verder of terug naar huis kunnen is een auto met trekhaak geregeld.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken