skip to Main Content
Leven in Madrid is 43 procent duurder dan in Extremadura

Leven in Madrid is 43 procent duurder dan in Extremadura

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

arm-rijk1MADRID – In opdracht van de Catalaanse regering heeft het Spaanse bureau voor de statistiek (INE) gekeken naar de verschillen in inkomsten en uitgaven tussen de verschillende deelstaten in Spanje. Hierbij is het grootste verschil te vinden tussen de deelstaat Madrid en Extremadura waarbij in Madrid het 43% duurder is om te wonen. De rijkste regio is en blijft nog steeds het Baskenland en een van de armste is Extremadura.

Het wonen in Spaans Baskenland heeft zo zijn voordelen. Weliswaar schijnt er niet altijd de zon en is het niet altijd mooi weer maar het zijn wel de rijkste inwoners van het land. Dat wil zeggen, het bbp per inwoner in Baskenland wordt gesteld op 30.051 euro terwijl het bbp voor een inwoner in Extremadura niet meer is dan 15.133 euro, het dubbelle dus.

Ook de koopkracht in het Baskenland is het grootste met 27.895 euro terwijl die in Andalusië ( de laatste op de lijst) niet verder komt dan gemiddeld 18.058 euro, een verschil van 54% wat overigens veel minder en beter is dan de 98% van enkele jaren geleden.

De hoogste koopkracht is Spanje is te vinden in de regio’s/deelstaten Madrid, Navarra, Catalonië en Baskenland waarbij de koopkracht boven het gemiddelde van heel Spanje ligt. 10% onder de koopkracht van de eerste groep zijn de deelstaten Andalusië, Aragón, Balearen, Cantabrië, Comunidad Valenciana, Galicië, Murcia en La Rioja te vinden. Bij de laatste groep deelstaten ligt de koopkracht 10% tot 20% onder die van de eerste groep, te weten Asturië, Canarische Eilanden, Castilla-La Mancha, Castilla y León en Extremadura. Het verschil tussen de eerste, Madrid, en de laatste, Extremadura, is 43% – (Remco Stoffer)

levenskosten-spanje

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken