skip to Main Content
Gele separatisten kruisen omver gereden door autorijder op plein in Vic
20 Minutos

Gele separatisten kruisen omver gereden door autorijder op plein in Vic

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Automobolist rijdt gele kruisen omver op plein in Vic

20 Minutos

BARCELONA – Een man heeft op het centrale plein in de gemeente Vic in de provincie Barcelona met zijn auto tientallen gele kruisen omver gereden die daar waren geplaatst uit protest tegen de separatistische gevangenen. Er raakte niemand gewond maar diverse aanwezigen vielen wel de auto aan.

De burgemeester van Vic heeft op haar Twitter account een video geplaatst van de autorit. In de reacties op dat bericht werd door anderen het kenteken van de auto getoond en daarnaast ook de naam, adres en telefoon van de eigenaar van de auto. Iets wat in principe niet zomaar te achterhalen is waardoor men denkt dat de Catalaanse politie deze gegevens bekend heeft gemaakt. De man in kwestie wordt al bedreigd door de seperatisten.

Op de Plaza Mayor van de gemeente Vic werden dit weekend honderden gele houten kruisen geplaatst om de separatistische gevangen gezette Catalaanse politici te helpen. De bedoeling was om geld op te halen om de “caja de resistencia” te vullen, de kas die men gebruikt om onkosten zoals borgsommen voor gevangenen te betalen.

Het initiatief kwam niet van de gemeente maar van een private instelling waar de gemeente wel toestemming voor heeft gegeven.

Er zijn al maanden spanningen tussen separatisten en niet-separatisten waarbij het al regelmatig tot woordenwisselingen en enkele keren tot iets meer is gekomen. Dat gebeurde onder andere op stranden aan de Costa Brava en Costa Barcelona (Maresme).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Was het leven maar zo simpel Juan74. Politie en gemeente had al vooraf in kunnen schatten dat er tegen-demonstraties aan hadden kunnen komen. Mocht men het idee hebben om met die kruizen geld te willen ophalen, dan hadden ze beter even een belletje kunnen plegen met Puigdemont, want die heeft waarschijnlijk nog genoeg in de knip om te leven als GOD in Duitsland/ België. Hopelijk houdt die poppenkast een keertje op.

  2. Dat mensen die een andere mening hebben dan de Separatisten door hen bedreigd worden, is toch allang geen nieuws meer? Dat is dagelijkse kost tegenwoordig en gebeurd zelfs openbaar op de TV en in de kranten.
    Vragen om een dialoog maar wel op voorhand voorwaarden stellen is toch te zot voor woorden. Ga gewoon als een stel volwassen mensen met elkaar om, ga samen zitten zonder voorwaarden vooraf en zoek naar een manier waarbij iedereen tevreden is.
    En laten mensen die niet de ballen hebben zich in Spanje te komen verantwoorden voor hun daden, lekker in het buitenland blijven, maar bemoei je dan ook niet meer met interne aangelegenheden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken