Coronatest en drankje inbegrepen: de nacht heruitgevonden in tijden van pandemie

Coronatest en drankje inbegrepen: de nacht heruitgevonden in tijden van pandemie
Beeld: Freepik

Coronatest en drankje inbegrepen: de nacht heruitgevonden in tijden van pandemie

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PONTEVEDRA – Sinds woensdag 21 juli moet elke jongere die zich in Galicië in het nachtleven waagt voorzien zijn van een negatieve coronatest of een vaccinatiescertificaat. De regel geldt voor zowel bars als discotheken.

Gezien de toename van besmettingen in Galicië, is de regel die eerst enkel van toepassing was in risicogebieden, nu uitgebreid naar de hele regio. Meteen na de bekendmaking sprongen sommigen creatief om met de nieuwe regel . Een bar in Sanxenxo biedt zijn bezoekers nu een voordelige combo aan: voor 20 euro kan je ter plekke een test afleggen en dan nog eens het geld binnen consumeren.

De bar in kwestie heet de Dux. Een groot etablissement met een terras van 240 vierkante meter, dat voor het eerst sinds lang weer afgeladen vol zit. Vorig weekend stelden zij vast hoe veel klanten de toegang moesten worden geweigerd, omdat ze niet beschikten over een negatieve test. “We moesten een honderdtal personen per dag weigeren.”, zegt één van de werknemers. “Niemand plant 24 uur op voorhand waar hij precies iets wil gaan drinken na het avondeten.”

Om het probleem op te lossen, sloeg de uitbater de handen in elkaar met een privaat laboratorium. De klanten worden ter plekke getest, en al na 15 minuten is het resultaat binnen. “Op die manier zorgen we dat de ruimte helemaal veilig is. De overheid heeft weet van onze aanpak, en keurt die goed.”, zegt de uitbater. De klanten betalen 20 euro en kunnen dat bedrag ook gebruiken om in de bar te consumeren. De test is ook nog eens voor maar liefst 72 uur geldig.

Men kan ondertussen ook zonder voorschrift Corona tests kopen bij de Spaanse apothekers. Op die tests zijn twee lijntjes te zien. Als er slechts één lijntje verschijnt, is de test negatief. Verschijnen er twee, dan is er sprake van een besmetting.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.