menu: rubrieken, zoeken & meer

Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met meer donkerrood in Spanje

Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met meer donkerrood in Spanje
Beeld: ECDC 22 juli

Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met meer donkerrood in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals elke week heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) op donderdag de kaart van Europa waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven aangepast. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 22 juli de kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit zoals bijgewerkt op 22 juli 2021. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Voor Spanje geldt sinds donderdag 22 juli dat het land nog steeds de kleur ROOD heeft maar er zijn meer regio’s bijgekomen met DONKERROOD. Op 15 juli hadden Catalonië, Navarra en Castilië en León al de kleur DONKERROOD gekregen maar daar zijn op 22 juli de regio’s Aragón, Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), Valencia regio, Asturië en Cantabrië bijgekomen.

ROOD geldt voor La Rioja, Andalusië en de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma), Murcia regio, Extremadura, Madrid regio en Baskenland.

DONKERROOD geldt voor Catalonië, Aragón, Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), Valencia regio, Castilië en León, Asturië, Cantabrië en Navarra.

Geen enkel gebied/regio heeft de kleur ORANJE of GROEN gekregen.

Nederland

Op de kaart is Nederland ook steeds meer DONKERROOD gekleurd en hebben de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel de donkerrode kleur gekregen. Zeeland, Limburg, Drenthe, Friesland en Flevoland blijven de kleur ROOD houden. Nederland heeft op woensdag niets veranderd voor de reisadviezen voor Spanje wat op ORANJE blijft staan.

België

Het Vlaams em Waals gewest heeft nog steeds de kleur ORANJE behalve het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat sinds 22 juli weer de kleur ROOD heeft gekregen. België kijkt in principe elke zondag naar de lijst van landen en de kleurcodes die ze van het ECDC op donderdag hebben gekregen. Groene en oranje wijzigingen worden daarna vanaf maandag ingevoerd en als een gebied/regio of land naar rood verandert, wordt dat op woensdag ingevoerd. Soms wijkt men in België daar vanaf en worden wijzigingen al op vrijdag aangegeven.

Beeld: ECDC 22 juli