skip to Main Content
Guardia Civil redt gewonde, ondervoede en zieke Argentijnse Dogo puppy in Almería

Guardia Civil redt gewonde, ondervoede en zieke Argentijnse Dogo puppy in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – De Guardia Civil in de provincie Almería heeft een in de steek gelaten en gewonde hond gered van een zekere dood nadat een buurtbewoner de politie getipt had dat deze in een droge rivierbedding rondliep. De hond werd gevonden in Chirivel met symptomen van ondervoeding, uitdroging en leishmaniasis. Daarnaast had de hond een grote wond ontstaan nadat de eigenaar de identificatiechip had verwijderd. De puppy werd afgegeven aan een dierenarts en heeft het overleefd.

Volgens de Guardia Civil werd de hond rond 15.55 uur gevonden in het gebied “El Pinar” waar deze verdwaasd en in zeer slechte staat rondliep. Volgens de politie waren ze er net op tijd bij anders was de hond zeker gestorven aan ondervoeding, uitdroging, ziekte en de infectie aan zijn wond. Nadat de politie de Argentijnse Dogo puppy te pakken kon krijgen werd deze afgegeven aan een dierenarts in Huercal waarna de hond werd opgevangen door het dierenopvangcentrum Huella Fiel.

Bij de hond was de identificatiechip uit het lichaam gehaald waardoor de hond niet alleen een grote wond had maar waardoor het ook moeilijk is om de eigenaar te achterhalen en de identiteit van de hond te weten.

De redding van deze hond werd mogelijk nadat een buurtbewoner de politie gebeld had met de mededeling dat ze een zieke hond had zien lopen. Dit kan het gevolg zijn van de speciale campagne die de Guardia Civil op heeft gezet deze zomer onder de noemer #Yosipuedocontarlo waarbij men de inwoners oproept dierenmishandeling te melden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Wat een laffe daad, je zou zo die eigenaar van het arme diertje een lesje willen leren en dan allesbehalve op een zachte manier. Bravo aan de buur die het gemeld heeft.
  Het gaat altijd over Spanje, maar spijtig genoeg is over de hele wereld dierenleed. Mensen blijven mensen en beulen blijven beulen.
  Dit is de harde de realiteit en ondanks dat het nu met mondjesmaat beter gaat ( opvangcentra, aangiften en controles EN niet te vergeten, mensen met het hart op de juiste plaats, die een sukkelaar tje adopteren, zijn er nog teveel slachtoffers.

 2. Hoop dat de hond terug goed mag genezen van die laffe daad.
  De eigenaar zullen ze, denk ik maar hoop ik wel, nooit achterhalen en indien wel, kap er iets van af…
  Woon al jaren in Spanje maar om nu te zeggen dat België en Nederland een lesje mag leren…..
  In Spanje gebeuren ook louche dingen hoor!
  Ben zelf een heeeeeele grote dierenvriend, eet geen vlees. U ook?
  En als die personen altijd kritiek hebben op Spanje zou ik die zeggen : rot op, wat doe je hier nog?

 3. Er zijn hier mensen die op Spanje schieten. Niet bedoeld op de persoon die dit artikel geschreven heeft. Zou misschien best zijn es te vegen voor eigen deur. In België is er genoeg dierenleed, van verwaarlozing tot broodfokkerij, tot vergiftiging, vuurwerkmishandeling en. En spijtig genoeg zo veel meer. Ook in omliggende landen trouwens. Vind kortzichtigheid zo erg. ???

  1. Belgie en Nederland kunnen wel een voorbeeld nemen aan Spanje mbt tot veroordeling van dierenmishandeling. Slappe hapgedoe is typisch voor Nederland en Belgie. Ook een goed voorbeeld geven UK, Australie en USA.
   Weet u nog, 2 weken geleden 20.000 varkens verbrand, duizenden kippen geruimd.
   Dit forum wordt bezocht door groooote dierenvrienden die veelal negatief commentaar hebben op Spanje. Doen jullie er zelf iets aan?
   Onze buurt zet vangkooien voor katten, laten ze steriliseren en zetten ze weer terug.
   Dat kost natuurlijk wel wat. En afkeuren kost niks. Ook typisch……

 4. Lieden die tot zoiets in staat zijn, gaan ook over tot andere misdadige handelingen,
  Spoor deze misdadigers op, en toon geen genade.
  Ergens moet er iemand zijn opgevallen, dat de buur zijn hond niet meer heeft.
  Het zijn schoften van het laagste soort( geen mensen) .
  Laat ze alles betalen, plus tien jaar verplicht werken in een dieren asiel .

  1. Ik geloof niet dat medewerkers van dierenasiels graag met zo iemand moeten samenwerken! Bovendien hebben deze lui duidelijk niets met dieren, want dat hebben ze vaak al op vreselijke wijze laten merken. Nee, verplicht ze dan maar in verpleegtehuizen 10 jaar lang de incontinentieluiers van bejaarden te vervangen.???

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken