skip to Main Content
Vliegveld van Ibiza heeft in juli per dag 91 privéjets ontvangen

Vliegveld van Ibiza heeft in juli per dag 91 privéjets ontvangen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Buiten het feit dat het op het vliegveld van het eiland Ibiza steeds drukker begint te worden met reguliere chartervluchten en lijndienst verbindingen, lijkt het er ook op dat het vliegveld een plaats begint te worden voor de rich & famous. In de maand juli heeft het vliegveld gemiddeld per dag 91 privéjets ontvangen van acteurs, actrices, dj’s, zangers, voetballers, nationale en internationale bekendheden, Koningshuizen en de rijken der aarde.

Ibiza is hotter dan hot en de rich & famous weten het eiland ook dit jaar weer te vinden. Wat ooit eens een hippie eiland was waarbij alle inwoners zich nu juist tegen de rijkdom en weelde van velen in de westerse wereld keerden, is het eiland nu uitgegroeid tot een aantrekkelijke vakantieplaats voor de rijke en bekende persoonlijkheden uit Spanje, Europa en de rest van de wereld. Natuurlijk gaan al die bekendheden en rijke mensen niet in een Ryanair, Transavia of soortgelijk low cost vliegtuig zitten en komen ze liever met hun eigen of gehuurde privéjet naar het populaire en ultrahippe Balearen eiland.

Aantallen

Het aantal gebruikers van privéjets op het vliegveld van Ibiza is gedurende de eerste zeven maanden van dit jaar met 7% gestegen naar maar liefst 16.343 passagiers. Ook in de maand juli steeg het aantal privé jets met 7% ten opzichte van juli 2016 en maakten 2.831 kleine luxe vliegtuigen gebruik van het vliegveld. Tussen begin januari en eind juli zijn er 6.822 privéjets geland en opgestegen vanaf het eiland Ibiza, aldus de gegevens van AENA.

Totaal aantal passagiers

Het aantal passagiers en het aantal privéjets is in de maand juli gestegen maar ook het totaal aantal aan vliegtuigpassagiers is op het vliegveld van Ibiza met 4,3% gestegen naar 1.369.182 passagiers. In totaal waren er 13.039 vliegbewegingen, een 2,4% meer dan dezelfde maand vorig jaar. Tussen begin januari en eind juli zijn er alweer meer dan 4,2 miljoen passagiers geweest die zijn geland op het vliegveld van Ibiza, een 8,4% meer dan vorig jaar gedurende dezelfde periode.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken