skip to Main Content
Britse DJ Carl Cox wil een nieuwe Space discotheek openen op Ibiza
DJ Magazine

Britse DJ Carl Cox wil een nieuwe Space discotheek openen op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Britse DJ Carl Cox wil een nieuwe Space discotheek openen op Ibiza

DJ Magazine

IBIZA – De Britse trance-dj Carl Cox heeft gedurende 15 jaar een residentie gehad in de beroemde discotheek Space op Ibiza. Sinds oktober 2016 bestaat deze emblematische discotheek niet meer maar de dj mist deze magische plek nog steeds. Daarom is hij op zoek naar een locatie om een nieuwe Space te openen. Iets wat in 2020 moet gaan gebeuren en uiteraard het liefst in Platja d’en Bossa, daar waar de oude Space ook gelegen was.

Gedurende 30 jaar tussen 1986 en 2016 was de Space de referentie wat betreft het nachtleven op Ibiza. Space begon weliswaar in 1986 maar werd sinds 1989 pas wereldbekend nadat Pepe Rosello, een clubeigenaar op Ibiza sinds 1963, het complex overnam dat destijds nog bestond uit een discotheek met een conferentiezaal.

De eerste dj’s die Space vormgaven waren Alex P en Brandon Block, twee Britse clubdeejays/producers en vaste deejays van Sunday Space Terrace, het buitenterras van Space waar de vliegtuigen overheen vliegen, iets wat de Space wereldberoemd maakte. Vanaf 2001 tot en met 2016 was Carl Cox een van de vaste huis dj’s.

Carl Cox heeft recent in een interview echter aangegeven dat hij sinds de sluiting van de Space discotheek geen enkele andere club ter wereld tegen is gekomen die maar iets lijkt op de Space van Ibiza. Daarom is hij vastbesloten om zelf een nieuwe Space te openen op Ibiza, iets wat in 2020 realiteit zou moeten worden mits de Britse dj een geschikte locatie kan vinden.

Die locatie moet dan wel anders zijn dan de oude Space en daarnaast rustig gelegen zijn, uiteraard in Platja d’en Bossa. Het moet een heel nieuw concept worden maar wel met dezelfde mensen die de oude Space groot hebben gemaakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken