skip to Main Content
“Top manta” verkoper in Cambrils moet agent betalen en de cel in vanwege agressie
Archieffoto

“Top manta” verkoper in Cambrils moet agent betalen en de cel in vanwege agressie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Top manta verkoper in Cambrils veroordeelt

Archieffoto

TARRAGONA – Een “top manta” verkoper ofwel een Senegalees in Cambrils die op een kleed illegale artikelen verkoopt op de boulevard van de badplaats aan de Costa Dorada, moet een agent van de lokale politie een schadevergoeding betalen en moet 4,5 maanden de gevangenis in. De “mantero” was betrokken bij een duw-en-trek actie waarbij de agent gewond raakte.

De rechter in Reus heeft met een vertraging van 7 jaar een Senegalees veroordeeld tot een celstraf van 4,5 maanden en een schadevergoeding van 3.494,40 euro wat de illegale straatverkoper aan de agent van de lokale politie van Cambrils moet betalen. De Senegalees werd veroordeeld vanwege een aanval op het gezag, het niet uitvoeren van bevelen van de politie en het verwonden van een agent.

Het voorval waar de illegale straatverkoper voor veroordeeld is gebeurde op 16 mei 2011 op de Passeig de Maritim in de badplaats Cambrils aan de Costa Dorada. Twee agenten in burgerkleding waren bezig met een controle tegen de illegale verkoop op straat waarbij zij op de Senegalees stuiterden. De man was samen met tien anderen op straat artikelen aan het verkopen en werd op heterdaad betrapt door de agenten.

Toen een van de agenten zijn voet plaatste op het kleed van de verkoper werd deze agressief en riep hij zijn vrienden erbij die al snel de twee agenten omsingelden. De politieagenten snapten de ernst van de situatie en riepen om versterking. Deze kwam snel en de groep illegale straatverkopers renden weg bij het zien van meer politieagenten. Een van de agenten raakte echter gewond nadat de agressieve Senegalees hem begon te slaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken