De 10 meest verkochte campers en kampeerauto’s in Spanje

De 10 meest verkochte campers en kampeerauto’s in Spanje
Beeld: Freepik

De 10 meest verkochte campers en kampeerauto’s in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De wereld van caravaning is steeds groter en populairder aan het worden omdat de corona-pandemie ervoor gezorgd heeft dat steeds meer inwoners van Spanje een camper of kampeerauto kopen of huren voor de zogenaamde corona-veilige vakantie. Dat is aan de ene kant goed nieuws voor de verkoop (en verhuur) maar niet al te goed nieuws voor de drukte met campers en kampeerauto’s in Spanje. Maar wat zijn tot nu toe dit jaar de meest verkochte campers en kampeerauto’s in Spanje?

Gedurende de eerste zeven maanden van 2021 zijn er in Spanje 6.552 nieuwe campers en kampeerauto’s verkocht. Dat is een stijging van 6,9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Op dit moment staan er in Spanje 311.800 campers en kampeerauto’s geregistreerd. In het onderstaande overzicht vermelden we de 10 meest verkochte camper en kampeerauto modellen in de eerste zeven maanden van 2021.

1. Benimar Tessoro 463

Dit Spaanse model kampeerauto heeft als onderstel een Ford Transit en een lengte van 7,43 meter. Er kunnen vijf personen in overnachten en uiteraard is deze kampeerauto van alle gebruikelijke gemakken voorzien. De prijs voor dit halfintegraal model kampeerauto (perfilado) in Spanje is circa 55.000 euro.

2. McLouis Menfys Van 3 Max

In de categorie campervan staat op een tweede plaats dit McLouis Menfys model. Gebouwd op een onderstel van een Fiat Ducato en met een lengte van 5,99 meter kunnen vier personen overnachten en gebruik maken van alle gebruikelijke voorzieningen. De prijs voor deze campervan is circa 47.000 euro.

3. Adria Twin 600 SPB

De nummer drie op de lijst is een campervan van het bekende merk Adria met de Twin 600 SPB versie. Dit model is gebouwd op een Fiat Ducato en heeft afmetingen tussen de 5,41 en 6,36 meter met plaats voor vier reizigers en uiteraard alle gemakken die bekend zijn van het merk Adria. Deze compact-camper heeft een verkoopprijs van circa 54.000 euro.

4. Benimar Benivan 116 UP

De vierde plaats is bestemd voor een model van de Spaanse fabrikant Benimar met de Benivan 116 UP. Gebouwd op een Fiat Ducato onderstel en met een lengte van 5,99 meter biedt deze campervan plaats aan vier personen. De verkoopprijs is circa 46.000 euro.

5. Benimar Tessoro 496

Opnieuw een kampeerauto van het Spaanse merk Benimar en in dit geval een halfintegraal model van 7,43 meter lang en plaats voor vijf personen. Verkoopprijs van de Benimar Tessoro 496 is circa 54.000 euro.

6. Benimar Tessoro 440 UP

Benimar is een Spaans merk en dus ook erg populair in Spanje want op de zesde plaats staat de Benimar Tessoro 440 UP. Dit halfintegraal model kampeerauto van 6,34 meter lang is gebouwd op een onderstel van Ford Transit en biedt plaats aan vier personen. Verkoopprijs in Spanje is circa 49.000 euro.

7. Giottiline Siena 390

Deze Italiaanse halfintegraal Kampeerauto is te krijgen met een Fiat Ducato of Citroën Jumper onderstel en biedt plaats aan vier tot vijf personen. Het is een kampeerauto van 7,40 meter lang en heeft in Spanje een verkoopprijs van circa 48.700 euro.

8. Benimar Sport 340 UP

Dit model van Benimar is een alkoof-model of ‘capuchina’ zoals ze dat in Spanje noemen van 6,76 meter lang en heeft plaats voor vijf personen. Gebouwd op een onderstel van Ford Transit en met alle gemakken voorzien. Verkoopprijs in Spanje is circa 54.000 euro.

9. Carado CV 601

De Carado CV 601 is een campervan-model gebouwd op een onderstel van Fiat Ducato. Deze campervan biedt plaats aan vier personen met alle gemakken die men gewend is van een compacte camper. Verkoopprijs in Spanje is circa 55.900 euro.

10. Challenger 260

De lijst wordt afgesloten met een halfintegraal model van Challenger, gebouwd op een Ford Transit of een Fiat Ducato onderstel. Lengtes variëren tussen 6,96 en 6,99 meter en er kunnen vier personen in reizen en overnachten. Verkoopprijs in Spanje is circa 58.900 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.