skip to Main Content
Ikea wil nog steeds een winkel openen in de provincie Girona *UPDATE*

Ikea wil nog steeds een winkel openen in de provincie Girona *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ikea-girona1aGIRONA – De Zweedse meubelgigant Ikea heeft nogmaals aangegeven dat ondanks het feit dat tegen het einde van dit jaar het mogelijk is via internet te kopen en er veel vertraging is met het beginnen met de werkzaamheden voor een Ikea in de provincie Girona, de keten nog steeds interesse heeft. Net zoals in het geval van de Ikea in Tarragona heeft men schijnbaar niet zoveel haast met het openen van de nieuwe winkels.

UPDATE: De gemeente Salt heeft de plannen van Ikea goedgekeurd en staat de Zweedse meubelgigant toe om te bouwen in het zuiden van de gemeente. Wanneer dat moet gaan gebeuren is nog steeds niet bekend.

Al sinds jaren moeten de Ikea fans aan de Costa Brava naar een van de drie vestigingen rondom Barcelona gaan om te gaan shoppen. Dat kan op iets meer dan een uur rijden in Badalona, l’Hospitalet de Llobregat en Sabadell. Er zijn dus al drie Ikea winkels te vinden maar ondanks dit aanbod heeft Ikea nogmaals aangegeven dat men nog steeds interesse heeft in de bouw van een winkel in de provincie Girona.

Er is zelfs al een terrein uitgekozen in de gemeente Salt dus de plannen zijn serieus. De plannen moeten echter nog wel goedgekeurd gaan worden door de gemeente Salt en er schijnt toch wel wat weerstand te zijn van de onder andere de kleine middenstand. Zij menen dat met een Ikea hun verkopen achteruit zullen gaan maar de vakbonden menen dat er juist veel banen gecreëerd zullen worden en dat is weer goed voor de werkgelegenheid.

Lees hier het grote IKEA in Spanje verhaal.

Net zoals in het geval van de Ikea vestiging in de andere Catalaanse regionale hoofdstad Tarragona heeft de Zweedse meubelgigant niet zo heel veel haast. De miljoenen euro’s liggen klaar, vergunningen zijn aangevraagd en de instanties hebben in principe hun akkoord gegeven dus waar wacht Ikea dan nog op. Volgens Ikea is het een kwestie van prioriteiten stellen en heeft men eerst gekozen voor een nieuwe vestiging nabij Madrid (de derde alweer) en wil men nog in Alicante bouwen maar daar is erg veel weerstand.

Hoe dan ook, Ikea heeft nog steeds haar zinnen gezet op Girona en Tarragona maar wanneer men met de bouw gaat beginnen is nog niet bekend. In de tussentijd zit er voor de Ikea fans niets anders op om in de auto te stappen en naar Barcelona te rijden om de vestigingen in Badalona (de Costa Brava kant), Sabadell of l’Hospitalet (de Costa Dorada kant) te bezoeken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken