skip to Main Content
Mensen gered na stroomstoring in pretpark Port Aventura in Salou

Mensen gered na stroomstoring in pretpark Port Aventura in Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

portaventura2aSALOU – Deze woensdagmiddag heeft het pretpark Port Aventura te maken gehad met een stroomstoring waardoor alle attracties niet werkten. Aangezien het pretpark open was en er duizenden mensen aanwezig waren waarvan honderden in attracties, moesten er enkele tientallen mensen geëvacueerd worden vanwege het feit dat de attracties tot stilstand waren gekomen. Er is niemand gewond geraakt maar er was wel even paniek.

Port Aventura, het grootste en bekendste pretpark van Spanje gelegen naast de populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada, heeft woensdagmiddag te maken gehad met een stroomstoring van ongeveer 10 minuten. Gedurende die tijd werkten de attracties niet en waren diegene die actief waren op het moment dat de stroom uitviel abrupt uitgevallen. Er waren honderden mensen die vast kwamen te zitten in de attracties maar er hoefden maar enkele tientallen mensen gered worden.

Als de stroom uitvalt in de attracties in het pretpark gaan de karretjes, boten, etc. automatisch terug naar het begin- of eindpunt, indien mogelijk. De mensen die geëvacueerd moesten worden uit de attracties waren diegene die al verder weg van het beginpunt af waren. Door deze beveiliging in de systemen kon bijna iedereen normaal uit de attracties stappen.

De mensen die in de Tutuki Splash waterattractie en Dragon Khan achtbaan zaten moesten door reddingswerkers uit de attracties gehaald worden. Deze reddingsactie duurde ongeveer 20 minuten, dat is dus 10 minuten langer dan de stroomstoring en verliep normaal.

Het is nog onbekend waardoor de stroomstoring veroorzaakt werd en waarom de reserve systemen niet aansprongen of het aan konden om alle attracties te laten werken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken