skip to Main Content
92 gewonden en een dode na vergiftiging door een gaslek in een hotel in Cantabrië

92 gewonden en een dode na vergiftiging door een gaslek in een hotel in Cantabrië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTANDER – Tenminste 22 personen zijn donderdag met vergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis in Santander gebracht nadat ze koolmonoxide inademden na een gaslek in een hotel in de deelstaat Cantabrië. Dit ongeval vond plaats in een hotel in de gemeente Isla waar onder andere een groep gepensioneerden uit verschillende dorpen in de provincie Málaga verbleven. Acht van deze personen waren ernstig vergiftigd waarvan een persoon inmiddels is overleden.

Donderdag raakten in het Campomar hotel in de gemeente Isla in de provincie Santander 92 personen gewond nadat ze vergiftigd raakten door het inademen van koolmonoxide na een gaslek. 22 van deze hotelgasten werden met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Santander waar vrijdagochtend nog vijf personen verbleven met ernstig letsel. Vrijdag werd echter ook bekend dat een van de vergiftigde personen, een 62-jarige man uit Málaga, is overleden.

De meeste van de getroffen leden van de excursie groep uit Málaga konden op donderdag weer terug naar de rest van de groep Andalusische toeristen die inmiddels naar een ander hotel werden gebracht. In totaal hadden 92 gasten van het hotel last van het gaslek maar kon het merendeel ter plaatse door het ambulancepersoneel worden geholpen.

Rond 8.15 uur donderdagmorgen sloeg een man alarm toen hij na een wandeling terugkwam op zijn kamer waar zijn vrouw in bed lag maar niet wakker wilde worden. Meteen werd de receptie gebeld die een ambulance stuurde en men erachter kwam dat er meer mensen ziek of bewusteloos waren. In het hotel waren op dat moment zo’n 100 gasten aanwezig waarvan er 92 gewond raakten, 22 opgenomen moesten worden in het ziekenhuis en een dag later een man overleed aan de gevolgen van deze vergiftiging.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. CO is koolmonoxide. Het is giftig en komt vrij bij onvolledige verbranding. CO2, kooldioxide dus, is niet giftig, zit gewoon in de lucht, helaas door alle fossiele brandstoffen steeds meer.

 2. koolmonoxide Ontstaat bij onverbrande van kolen turf papier of hout is mij altijd geleerd. kooldioxide komt vrij bij slechte gas verbranding is mij ook geleerd .
  Het zijn dus twee verschillende stoffen met ook verschillend klachten

  1. totaal fout….. CO is een kleurloos ,reukloos gas dat gevormd wordt door verbranding (oxidatie)van moneculen waarin C (koolstof) zit.
   C +O2–> CO2 .ideaal
   bij een onvolledige verbranding bij gebrek aan zuurstof gebeurd 2C + O2 –> 2CO
   dit gas zet zich op het hemoglobine en komt er niet of zeer moeilijk af waardoor verstikking

 3. heel erg wat er gebeurd is, heel spijtig voor die man die overleden is en zijn familie.
  maar wat indien die man die alarm sloeg later was geweest?
  hij heeft een hele grote ramp voorkomen denk ik, hoop dat alle andere mensen er toch doorkomen en terug naar huis kunnen.
  geen enkel verwijt naar het hotel, die mensen kunnen daar ook niets aan doen, het is gewoon een heel zwaar ongeluk, jammer genoeg met tot nu één dode, hopelijk niet meer.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken