skip to Main Content
Buitenlandse vrouw overleden bij grote bosbrand Gran Canaria die nog steeds niet onder controle is

Buitenlandse vrouw overleden bij grote bosbrand Gran Canaria die nog steeds niet onder controle is

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – De enorme bosbrand die woensdagmiddag ontdekt werd is op vrijdagmiddag nog steeds niet onder controle. Even leek het erop dat men de vlammenzee gecontroleerd had maar niet veel later ontstonden er weer brandhaarden waardoor het vuur weer aanwakkerde. Inmiddels is er al bijna 3.000 hectare natuur verwoest, moesten er 800 mensen geëvacueerd worden en heeft men het verbrande lichaam gevonden van een vrouw die spoorloos was.

De bosbrand op het eiland Gran canaria heeft een omtrek van 27 kilometer en de gemeenten San Bartolomé de Tirajana, Valsequillo, Agüimes, Santa Lucía, Ingenio, Valleseco en Telde hebben te maken met de bosbrand. Deze brand ontstond woensdagmiddag en heeft tot op het moment van schrijven 2.779 hectare natuur en bos in de as gelegd. De natuurgebieden Parque Rural Nublo, Paisaje Protegido Las Cumbres, Monumento Natural Riscos de Tirajana en Reserva Natural Especial de Los Marteles zij getroffen door het vuur van deze bosbrand die snel om zich heen kon grijpen vanwege de wind en de droogte.

Honderden brandweermannen zijn op de grond en vanuit de lucht met blushelikopters en vliegtuigen bezig het vuur te doven. Op vrijdagmorgen leek het er even op dat men het vuur redelijk onder controle had maar niet veel later ontstonden er nieuwe brandhaarden waardoor het vuur weer om zich heen kon grijpen.

Ondertussen is het verbrande lichaam van een persoon gevonden waarbij de politie denkt dat het om een 60-jarige buitenlandse inwoonster gaat van de gemeente San Mateo. Deze vrouw, wiens nationaliteit niet bekend is gemaakt, woonde al tussen de 25 en 30 jaar in haar woning in San Mateo maar nadat de brand uitbrak had niemand haar meer gezien. Uiteindelijk vond men een lichaam op zo’n 600 meter van de woning waardoor men ervan uitgaat dat het om deze vermiste vrouw gaat, iets wat later na autopsie bevestigd kan worden.

Op het moment van schrijven zijn er nog branden actief in de zone Cueva Grande in San Mateo en Los Llanos de Pez in Tejeda. Het is deze laatste brandhaard die op verschillende plaatsen weer actief is geworden. Ondertussen kon het grootste deel van de ruim 800 geëvacueerde bewoners weer terugkeren naar hun woningen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. De overleden vrouw was een Zweedse die probeerde haar dieren te redden en ook die zijn allemaal verbrand. Arme zielen. Het lijkt erop dat er gelukkig niet meer menselijke slachtoffers zijn. Hopelijk krijgen ze het vuur snel gedoofd voordat het nog meer van ons paradijselijke eilandje opvreet. Nog nooit zo hard gehoopt op regen, maar voorlopig is het harde wind die het niet makkelijk maakt het vuur te bestrijden. Er zijn vaker bosbranden, maar dit is heftig voor Gran Canaria. Hulde aan de Canarische overheden, brandweer en andere hulpdiensten die hun stinkende best doen op alle fronten, waaronder het realloceren van getroffenen en helpen van toeristen die halsoverkop (en wellicht zonder hun spullen / papieren) moesten evacueren.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken