skip to Main Content
School ontruimd vanwege aardbeving in Murcia

School ontruimd vanwege aardbeving in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Vrijdagmorgen heeft de directie van de school José Alcolea Lacal in de gemeente Archena in de provincie Murcia de leerlingen moeten evacueren vanwege een aardbeving. Deze vond plaats om 9.17 uur en had een kracht van 3 op de schaal van Richter maar met als epicentrum de gemeente Archena. Vanwege deze beving en eventueel schade aan het schoolgebouw werd besloten iedereen te evacueren.

Deze nieuwe aardbeving vond plaats op 11 kilometer onder het stuwmeer Pantano del Mayes, ten zuidwesten van Ulea en dichtbij de gemeente Archena. De beving werd niet alleen in deze twee gemeenten gevoeld maar ook in de dorpen Mula, Ojós en diverse kleinere gemeenten in de omgeving.

Vanwege de beving begon alles te trillen in het schoolgebouw waarop men iedereen uit de school haalde. Na inspectie is gebleken dat er geen schade was en later konden de leerlingen weer naar binnen. Ook op andere plaatsen zijn er geen meldingen binnengekomen van schade en/of gewonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. En daar gaan we weer !!!! Jongens toch wees blij dat de redactie ons dagelijks nieuws brengt.
  Niet tevreden ? Niet verplicht te lezen.

 2. Tjonge jonge……Wat een gezeur toch…..
  Maar wel grappig om iemand de “les te lezen” en zelf niet weten hoe en wat.
  In dit geval is de d correct!!!!
  Als het met een t zou moeten dan zou de school zelf actief met het ontruimen aan de slag zijn gegaan en dat lijkt mij niet erg logisch (…..)
  Verder gaat het om de stukjes die geschreven worden en die IK in ieder geval met zeer veel aandacht en plezier lees. Daarvoor dank!
  En als er een fout(je) hier en daar insluipt…….”so what”…..

 3. Geagtu heer De Boer, Bezte Hink,

  Duhuh.

  Medt een vryndeleiku groedt.

  Ontruimt is met een T. De stam van ontruimen (infinitief) is Ontruim. Met een M. Die komt niet voor in het Kofschip. Noch in het Fokschaap. Dus komt daar een D achter. Of past de titel niet bij de inhoud? Ik vind van wel.

  Maar serieus. Godzijdank liggen er geen tig kindertjes begraven onder een berg puin.

 4. man man man toch .
  WIE ZONDER ZONDE IS WERPT DE EERSTE STEEN .
  en dit voor misschien eens in de zoveel woorden dat de redactie schrijft
  een enkel foutje schaam je doe zo voort redactie .
  PS: Ik kan het lezen die andere moeten maar eerst terug naar school

 5. Wilt u aub even opletten op de d’s en t’s in uw overigens erg leuke berichten? Deze titel hierboven kan echt niet, en dit komt echt vaak bij u voor.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken