skip to Main Content
Jonge stier schreeuwt en jankt van de pijn tijdens vlucht festiviteiten in Cuenca
Asociación Antitaurina

Jonge stier schreeuwt en jankt van de pijn tijdens vlucht festiviteiten in Cuenca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Jonge stier schreeuwt en jankt van de pijn tijdens vlucht festiviteiten in Cuenca

Asociación Antitaurina

CUENCA – Tijdens de festiviteiten van het San Mateo feest in de stad Cuenca in Castilla-La Mancha wordt een jonge stier (vaquillo) door zo’n twintig stoere mannen voor en achter de stier door de straten gesleept terwijl deze het uitschreeuwt en jankt van de pijn en angst. Deze situatie werd op video opgenomen door de Antistieren Vereniging van Ciudad Real en op internet gedeeld.

Volgens de reglementen ofwel Reglamento de Festejos Taurinos in Castilla-La Mancha is het verboden om stieren of andere dieren op een vast punt vast te binden. Dat gebeurt dus duidelijk wel in Cuenca waar de jonge stier door middel van touwen aan zijn horens en door een twintigtal mannen voor en achter het beest over straat wordt gesleept.

Op de onderstaande video is het gejank van de stier te horen, is te zien hoe de jonge stier zijn best doet om tegen te stribbelen en probeert vrij te komen en hoe de vaquillo op de grond valt en weer opstaat zodat de lijdensweg verder kan gaan.

De Asociación Cultural Antitaurina Ciudad Real klaagt dan ook op de sociale media en op YouTube over het lijden van de jonge stier dit jaar en andere jaren zoals HIER en HIER te zien is op YouTube video’s.

Volgens de autonome wet voor de stierenfeesten is het in Castilla-La Mancha niet toegestaan om een stier of ander dier op een vast punt vast te binden. Op de onderstaande video is dan ook te zien dat dit zogenaamd niet op een vast punt is maar op DEZE VIDEO is echter te zien wat er voor en na de festiviteiten gebeurt waarbij de stieren wel worden vastgebonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 38 reacties
 1. P.S. U schrijft: Door een twintigtal stoere mannen. U heeft zich hier vergist, dit moet zijn: Por veinte hijos de gran puta!

 2. Hier krijg je kippenvel van,wat een vieze dierenbeulen,Het is maar goed dat ik er niet bij was weet niet wat ik die kerels aan zou doen schoften zijn het.

 3. Een lekkere visje op je bord ?
  Bedenk dan dit : “…Het vangen is al een gruwelijke kwelling voor die dieren. Samengeperst en geplet in enorme netten belanden ze op de dekken van trawlers. Daar sterven ze een langdurige verstikkingsdood. Ze ‘verdrinken’ als het ware in de lucht. Bij bewustzijn worden ze vaak opengesneden en worden hun inwendige organen verwijderd. Er is geen diersoort die meer en langer lijdt tussen het moment van vangen en sterven dan de vis….”
  Miljarden vissen ondergaan dit lot, maar terwijl je met veel smaak zit te eten (walgelijk eigenlijk) reageer je verontwaardigd op dit sensatiebericht. Terecht misschien maar een ietsepietsie hypocriet ?

 4. Cornelia

  Ook ik vind het verschrikkelijk om deze beelden te zien. Maar ik ben wel blij dat er in Spanje blijkbaar veel mensen zijn die het ook heel erg vinden. Laten we hopen dat ze in de meerderheid komen om dergelijke afschuwelijke aktiviteiten te kunnen stoppen en het dan ook daadwerkelijk DOEN.

 5. Volgens mij is dit heel goed te stoppen! Als je met een tiental personen op de stier afstapt, om hem heen gaat staan, hem zacht toespreekt ( de angst weghalen) en daarmee zo die neanderthalers te kakken zet, dan is de traditie zo om zeep geholpen. Er moeten alleen wat moedige mensen opstaan..

 6. afgrijselijk ! wanneer stoppen daar nou eens mee, wordt de hoogste tijd dit in de wet vast te leggen, men zou een hekel krijgen aan Spanje, dit heeft niets te maken met tradities, houd de mooie tradities in ere.

 7. Wat een walgelijke rot kerels en afgezien van het vaak fraaie weer een rot land met veel misselijke Spanjolen rot op naar Syrië en ga daar die IS schooiers zonder hoofd door de straten slepen

 8. Dit moet onmiddellijk afgeschaft worden deze wreedheden.xe regering maar ook de burgemeesters van deze steden, dorpje, gehuchten moeten dit verbieden onmiddellijk. Het is hele zware dierenmishadeling. Stoppen stoppen. Grote Schoften zijn de mensen die dit doen. Ik vind Spanje een heel .WEL NAAR DE DIERENARTS GAAN MET HUN EIGEN LIEVELINGSDIER MAAR AAN DE ANDERE KANT MIDHANDELINGEN AAN ANDRT DIEREN.

 9. Eigenlijk wilde ik niet kijken naar dit filmpje, maar ik heb de helft gezien, mijn maag krimpt gewoon ineen, hoe kunnen mensen zo wreedaardig zijn, dit gebeurd niet alleen in Spanje, ook in België heb ik de beelden van de mishandeling in de slachthuizen niet willen zien op het journaal, sorry dat ik vind dat deze wreedaardigheden in het algemeen door mannen worden gepleegd, vrouwen zijn dan toch zachtaardiger………

  1. Marieclaire,
   ik ben het helemaal met je eens!!
   Ik wilde ook eerst niet kijken.Maar als je niet kijkt kun je ook niet protesteren.
   Ik walg hier van, hoe kan een redelijk denkend mens dit als een schouwspel zien??
   Het wordt echt tijd dat de Spanjaarden een verbod opgelegd krijgen voor dit soort wandaden!

 10. Sorry, maar ik kan en wil dit artikel niet lezen. Volgens mij valt dit soort dingen tegenwoordig onder zware dierenmishandeling en kan/moet aangegeven worden. Hopelijk is dit ook gebeurt. Hoeveel ik ook van Spanje en de mensen houd, zo haat ik ze als ze zich hiermee bezighouden en juig ik als er iemand (wie dan ook) op de horens gaat. Wilt u alstublieft dit soort artikelen beperken en in ieder geval geen fotoos plaatsen. Vast bedankt.

  1. Helaas kan je de ogen niet voor sluiten, stel voor om die “kerels” een lijn om de nek te doen (alle 40 dus) en aan weerskante een stier te zetten en dan los laten op de loop route, maar dt is natuurlijk weer onmenselijk in HUN ogen.

  2. Nel Blaauwiekel,
   Als je niet wil kijken mag je geen oordeel vormen. Juist door te zien wat er gebeurt kun je een proteststem laten horen en houdt het hopelijk een keer op!

 11. De vraag is hoe men deze en allerlei wandaden kan stoppen. Met wetten en verboden kan je het hart en de mind van de mensen niet veranderen. Alleen een hoger bewustzijn is de enige oplossing. Maar ja, hoe kan men dit bereiken? Misschien moeten we met zijn alleen meer ouderwets gaan bidden…

 12. Onmenselijk , volgend jaar mogelijks hetzelfde doen maar dan met deze 20 moedige inwoners die door de straten gesleept worden , wat zouden ze hier van vinden,en dit met de pers erbij.

 13. Net als alle voorgaande mensen verafschuw ik deze en alle soortgelijke dierenmishandelingen in Spanje. Hoe ziek in je hoofd moet je zijn als je plezier kunt beleven aan het lijden en de dood van een dier. Ook hier gaat het om een zoogdier, met alle zelfde gevoelens als de mens. Al deze kwellingen MOETEN stoppen!!!!

 14. Stelletje lafaards, dit is echt dierenmishandeling .en niemand die reageert of ingrijpt .Wat voor mensen zijn dat ??????

 15. Ik heb het filmpje niet helemaal afgekeken omdat ik er misselijk van werd. Dit is niet diervriendelijk, afschaffen die traditie en die mannen straffen.

  1. stuur er die Sinterklaas verziekers op af , hebben ze eindelijk eens iets ECHT om een verbod te vragen en rechtzaken aan te spannen. Maar dat is te moeilijker dan die “domme” Hollandse gewoontes te verstieren.

 16. Soms denk ik wel eens wat doe ik nog in dit land met mensen die dit kunnen doen. Deze video zou naar Brussel gestuurd moeten worden. En straffen uitdelen. En hard ook!!!

 17. Wat een walgelijke lui!
  Stoer hoor, met z´n alleen een dier vastbinden en het dan mishandelen.
  Laat ze die lui zelf een touw om hun hoorntje binnen en ze aan hun hele zakje eehh zakie, door de straten sleuren, kijken hoe leuk zij het dan nog vinden.
  Snel verbieden dit soort onnodige dierenmishandeling. Dit heeft niets meer met tradities of wat dan ook te maken, dit is domweg, moedwillig dieren mishandelen!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by