Search
menu
Search

Taxi’s en Uber chauffeurs moeten met blauwe kentekenplaat rijden in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Taxi’s en Uber chauffeurs moeten met blauwe kentekenplaat rijden in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Voor het einde van dit jaar moeten alle taxichauffeurs, Uber- en Cabify rijders en soortgelijke in plaats van de in Spanje geldende witte kentekenplaten met blauwe kentekenplaten gaan rijden. Het systeem is vergelijkbaar met de blauwe kentekenplaten die sinds 2000 gelden in Nederland.

De chauffeurs van de taxi’s en soortgelijke zogenaamde VTC-rijders voor Uber en Cabify moeten nog voor het einde van het jaar hun witte met zwarte letters gelden kentekenplaten vervangen voor blauwe met witte letters kentekenplaten.

Sinds 1 augustus dit jaar is er een verandering geweest in het Reglamento General de Vehículos waarin vermeld staat dat de taxi en VTC voertuigen blauwe kentekenplaten moeten hebben in plaats van de traditionele witte platen.

Taxi’s

Nu is het in de meeste steden vrij makkelijk om een taxi te herkennen omdat deze allemaal dezelfde kleuren hebben zoals de bekende zwart-gele taxi’s in Barcelona of de Witte met rode streep taxi’s in Madrid. Voor het einde van dit jaar moeten deze taxi’s blauwe kentekenplaten hebben.

VTC

Maar naast de reguliere taxi’s zijn er ook vaak elegante zwarte auto’s te zien die een blauwe kentekenplaat hebben. Het gaat in dit geval om chauffeurs van de zogenaamde VTC-voertuigen die onder andere ingezet worden voor Uber en Cabify.

Achterkant

Het verschil met Nederland is echter dat in Spanje alleen de kentekenplaat aan de achterkant blauw gekleurd moet zijn terwijl de voorste kentekenplaat gewoon wit zal zijn.

Daarnaast zijn de Nederlandse taxikentekenplaten blauw gekleurd met zwarte letters en is dat in Spanje een blauwe achtergrond met witte letters.

Heb jij de blauwe kentekenplaten al gezien in Spanje?

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?