skip to Main Content
Taxi’s en Uber chauffeurs moeten met blauwe kentekenplaat rijden in Spanje
Diario de Sevilla

Taxi’s en Uber chauffeurs moeten met blauwe kentekenplaat rijden in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Taxi’s en Uber chauffeurs moeten met blauwe kentekenplaat rijden in Spanje

Diario de Sevilla

MADRID – Voor het einde van dit jaar moeten alle taxichauffeurs, Uber- en Cabify rijders en soortgelijke in plaats van de in Spanje geldende witte kentekenplaten met blauwe kentekenplaten gaan rijden. Het systeem is vergelijkbaar met de blauwe kentekenplaten die sinds 2000 gelden in Nederland.

De chauffeurs van de taxi’s en soortgelijke zogenaamde VTC-rijders voor Uber en Cabify moeten nog voor het einde van het jaar hun witte met zwarte letters gelden kentekenplaten vervangen voor blauwe met witte letters kentekenplaten.

Sinds 1 augustus dit jaar is er een verandering geweest in het Reglamento General de Vehículos waarin vermeld staat dat de taxi en VTC voertuigen blauwe kentekenplaten moeten hebben in plaats van de traditionele witte platen.

Taxi’s

Nu is het in de meeste steden vrij makkelijk om een taxi te herkennen omdat deze allemaal dezelfde kleuren hebben zoals de bekende zwart-gele taxi’s in Barcelona of de Witte met rode streep taxi’s in Madrid. Voor het einde van dit jaar moeten deze taxi’s blauwe kentekenplaten hebben.

VTC

Maar naast de reguliere taxi’s zijn er ook vaak elegante zwarte auto’s te zien die een blauwe kentekenplaat hebben. Het gaat in dit geval om chauffeurs van de zogenaamde VTC-voertuigen die onder andere ingezet worden voor Uber en Cabify.

Achterkant

Het verschil met Nederland is echter dat in Spanje alleen de kentekenplaat aan de achterkant blauw gekleurd moet zijn terwijl de voorste kentekenplaat gewoon wit zal zijn.

Daarnaast zijn de Nederlandse taxikentekenplaten blauw gekleurd met zwarte letters en is dat in Spanje een blauwe achtergrond met witte letters.

Heb jij de blauwe kentekenplaten al gezien in Spanje?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Hallo Remco . Het antwoord op jouw vraag is: nee. Overigens vind ik dat je deze parasieten zoveel mogelijk moet mijden. De gewone taxichauffeur heeft het al moeilijk genoeg.

    1. Rob; Er bestaat ook zoiets van .blablacar.es En dat zijn mensen die je voor een paar centen zeg maar benzine geld meenemen . Als je bijvoorbeeld van Alicante naar vliegveld moet of anders om . Heb je ook in Nederland is een soort carpooling.

    2. Maar de taxichauffeurs moeten met de tijd meegaan en zich net zoals andere sectoren aanpassen. De taxi wereld heeft flink gespeculeerd met de vergunningen voor taxi’s waardoor deze zeer hoog zijn. Daarnaast zijn er ook veel taxichauffeurs die al VTC licenties hebben gekocht dus die doen dubbel.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken