Taxi’s en Uber chauffeurs moeten met blauwe kentekenplaat rijden in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Voor het einde van dit jaar moeten alle taxichauffeurs, Uber- en Cabify rijders en soortgelijke in plaats van de in Spanje geldende witte kentekenplaten met blauwe kentekenplaten gaan rijden. Het systeem is vergelijkbaar met de blauwe kentekenplaten die sinds 2000 gelden in Nederland.

De chauffeurs van de taxi’s en soortgelijke zogenaamde VTC-rijders voor Uber en Cabify moeten nog voor het einde van het jaar hun witte met zwarte letters gelden kentekenplaten vervangen voor blauwe met witte letters kentekenplaten.

Sinds 1 augustus dit jaar is er een verandering geweest in het Reglamento General de Vehículos waarin vermeld staat dat de taxi en VTC voertuigen blauwe kentekenplaten moeten hebben in plaats van de traditionele witte platen.

Taxi’s

Nu is het in de meeste steden vrij makkelijk om een taxi te herkennen omdat deze allemaal dezelfde kleuren hebben zoals de bekende zwart-gele taxi’s in Barcelona of de Witte met rode streep taxi’s in Madrid. Voor het einde van dit jaar moeten deze taxi’s blauwe kentekenplaten hebben.

VTC

Maar naast de reguliere taxi’s zijn er ook vaak elegante zwarte auto’s te zien die een blauwe kentekenplaat hebben. Het gaat in dit geval om chauffeurs van de zogenaamde VTC-voertuigen die onder andere ingezet worden voor Uber en Cabify.

Achterkant

Het verschil met Nederland is echter dat in Spanje alleen de kentekenplaat aan de achterkant blauw gekleurd moet zijn terwijl de voorste kentekenplaat gewoon wit zal zijn.

Daarnaast zijn de Nederlandse taxikentekenplaten blauw gekleurd met zwarte letters en is dat in Spanje een blauwe achtergrond met witte letters.

Heb jij de blauwe kentekenplaten al gezien in Spanje?

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Hallo Remco . Het antwoord op jouw vraag is: nee. Overigens vind ik dat je deze parasieten zoveel mogelijk moet mijden. De gewone taxichauffeur heeft het al moeilijk genoeg.

Rob; Er bestaat ook zoiets van .blablacar.es En dat zijn mensen die je voor een paar centen zeg maar benzine geld meenemen . Als je bijvoorbeeld van Alicante naar vliegveld moet of anders om . Heb je ook in Nederland is een soort carpooling.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.