Bescherming en omgang met dieren is lesonderdeel in Granada

Bescherming en omgang met dieren is lesonderdeel in Granada
Beeld: Fundacion Affinity

Bescherming en omgang met dieren is lesonderdeel in Granada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Op de school CEIP Virgen de los Dolores in Purchil in de provincie Granada heeft men voor het eerst in Spanje de bescherming van en omgang met dieren als onderdeel op het lesprogramma gezet. Op deze manier wil de schoolleiding de kinderen respect voor dieren leren en daarnaast het goede werk van asiels en opvangcentra aankaarten en uitleggen.

De directie van de school in het dorp Purchil heeft samen met de Federación Granadina de Protección Animal (FEGRAPA) en de Asociación Granadina de Animales y Plantas een programma opgezet om de leerlingen uit te leggen wat het belangrijke werk is van dierenopvangcentra, hoe de kinderen een steentje kunnen bijdragen bij het beschermen van dieren en hoe ze kunnen leren om te gaan met dierenmishandeling als ze daar getuige van zijn.

Nog niet zo lang geleden waren er politieke partijen zoals de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA en Podemos die graag de omgang met dieren en het respect voor dieren op de lesroosters van alle lagere en middelbare scholen in Spanje wilden plaatsen. Dat was toen (en nu nog steeds) een streven dat wellicht te hoog gegrepen was.

In het dorp Purchil (Granada) heeft men nu voor het eerst in Spanje het respect voor de dieren en de correcte omgang daarmee wel op het lesprogramma gezet. De initiatiefnemers motiveren de ouders en familieleden om mee te doen met de bescherming en educatie wat betreft dieren, iets dat volgens velen broodnodig is in Spanje (al zijn niet alle Spanjaarden dierenbeulen en stierenvechten liefhebbers, iets dat veel buitenlanders onterecht wel vaak denken).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.