Search
menu
Search

Bescherming en omgang met dieren is lesonderdeel in Granada

Oeps ... foto ontbreekt!

Bescherming en omgang met dieren is lesonderdeel in Granada

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Op de school CEIP Virgen de los Dolores in Purchil in de provincie Granada heeft men voor het eerst in Spanje de bescherming van en omgang met dieren als onderdeel op het lesprogramma gezet. Op deze manier wil de schoolleiding de kinderen respect voor dieren leren en daarnaast het goede werk van asiels en opvangcentra aankaarten en uitleggen.

De directie van de school in het dorp Purchil heeft samen met de Federación Granadina de Protección Animal (FEGRAPA) en de Asociación Granadina de Animales y Plantas een programma opgezet om de leerlingen uit te leggen wat het belangrijke werk is van dierenopvangcentra, hoe de kinderen een steentje kunnen bijdragen bij het beschermen van dieren en hoe ze kunnen leren om te gaan met dierenmishandeling als ze daar getuige van zijn.

Nog niet zo lang geleden waren er politieke partijen zoals de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA en Podemos die graag de omgang met dieren en het respect voor dieren op de lesroosters van alle lagere en middelbare scholen in Spanje wilden plaatsen. Dat was toen (en nu nog steeds) een streven dat wellicht te hoog gegrepen was.

In het dorp Purchil (Granada) heeft men nu voor het eerst in Spanje het respect voor de dieren en de correcte omgang daarmee wel op het lesprogramma gezet. De initiatiefnemers motiveren de ouders en familieleden om mee te doen met de bescherming en educatie wat betreft dieren, iets dat volgens velen broodnodig is in Spanje (al zijn niet alle Spanjaarden dierenbeulen en stierenvechten liefhebbers, iets dat veel buitenlanders onterecht wel vaak denken).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?