skip to Main Content
Spaanse rechtbank houdt vier verdachten over in zaak Ingrid Visser in Murcia

Spaanse rechtbank houdt vier verdachten over in zaak Ingrid Visser in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Na afronding van het gerechtelijk vooronderzoek houdt de Spaanse justitie vier verdachten verantwoordelijk voor de moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. Dat zijn de voormalige manager Juan Cuenca van de volleybalclub CAV Murcia, diens vriendin María Rosa V. en de Roemenen Constantín S. en Valentín I. De rechtbank in Murcia heeft dit maandag bekendgemaakt.

Een vijfde verdachte, Serafín de A., eigenaar van de citroenboomgaard waar de lichamen van de twee vermoorde Nederlanders op 26 mei werden gevonden, wordt vervolgd voor het verhullen van de dubbele moord.

Onderzoeksrechter Olga Reverte ziet geen gronden voor vervolging van Evedasto L., geldschieter en eigenaar van de volleybalclub waarbij Ingrid Visser speelde tussen 2009 en 2011. Tijdens politieverhoren had hoofdverdachte Juan Cuenca verklaard dat L. betrokken was bij de moordzaak. Maar de rechter Reverte heeft geen aanwijzingen gevonden voor betrokkenheid van L.

De partijen kunnen nog beroep aantekenen tegen de conclusies van de onderzoeksrechter. De volgende stap in het proces is de formele tenlastelegging van het Openbaar Ministerie. Die kan over ongeveer 3 maanden klaar zijn. Daarna gaat de zaak naar de provinciale rechtbank van Murcia. De openbare rechtszitting zou dan in het voorjaar van 2014 kunnen beginnen. Een jury moet dan beslissen over het lot van de verdachten.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken