skip to Main Content
Sagrada Familia in Barcelona zal compleet af zijn in het jaar 2026

Sagrada Familia in Barcelona zal compleet af zijn in het jaar 2026

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

sagrada3aBARCELONA – De hoofdarchitect van de Sagrada Familia Jordi Faulí heeft tijdens een persconferentie medegedeeld dat de bouw van de Sagrada Familia van Antonio Gaudí in het jaar 2026 afgerond zal zijn. Twee jaar geleden zei dezelfde architect dit ook al en hij blijft volhouden dat de bouw goed verloopt en volgens de planning gaat en de kerk klaar zal zijn 100 jaar na de dood van Gaudi. In 2016 zal men beginnen met de bouw van het belangrijkste deel van de centrale torens wat in 2020 zou moeten afronden.

De huidige architect hoopt er over 11 jaar nog steeds bij te zijn en wil graag de architect worden die de bouw waaraan Gaudi in 1883 begon af zal maken. Gaudi zelf werkte tussen 1883 en 1926 aan de kerk toen hij tragisch overleed na overreden te zijn door een tram. Na Gaudi waren er nog eens 8 andere architecten die verder gingen met de bouw.

De 56-jarige Faulí is sinds 2012 al de negende architect, die de leiding over de ‘Basilica i Temple Expiatori de la Sagrada Família’, de basiliek van de Heilige Familie, heeft. Hij staat aan het hoofd van een 40-koppig team. De bouw wordt gefinancierd met giften en de opbrengst van entreekaartjes.

Het in het noorden van het historische centrum gelegen gebedshuis, dat in 2010 door paus Benedictus XVI tot basiliek werd ingewijd, is een van de trekpleisters van Barcelona en een van de meest bezochte toeristische attracties van Spanje. Het sacrale bouwwerk verenigt neogotiek met modernisme. In 2005 werd de kerk op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken