Belgische moordenaar tot 16 jaar veroordeelt voor moord op een Spaanse vrouw in Girona

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De rechtbank in Girona heeft de Belgische moordenaar Dave Verbist tot 16 jaar celstraf veroordeeld voor de moord in 2013 op de 40-jarige Spaanse vrouw Montse Mendez. Verbist vermoorde deze vrouw door haar te wurgen en daarna het lichaam in stukken te snijden. De Belg kreeg al eerder een gevangenisstraf van 25 jaar opgelecht voor de moord in Madrid in 2014 op de 27-jarige Deense vrouw Anne Strande Jensen en het in brand steken van haar appartement.

We kunnen wel spreken van een seriemoordenaar omdat hij twee moorden, een in Girona in 2013 en een in Madrid in 2014, heeft opgebiecht. Hierbij doodde hij twee vrouwen door hen te wurgen waarbij de Spaanse Montse Mendez in Girona niet alleen vermoord werd maar ook in stukken gesneden waarna haar lichaamsdelen op verschillende plaatsen werden weggegooid. De Deense Anne Strande Jensen werd ook gewurgd maar werd samen met haar appartement verbrand.

Voor de dood van de Deense vrouw heeft Dave in 2016 al 25 jaar celstraf gekregen en nu is hij ook tot 16 jaar gevangenisstraf berecht voor de brute moord op de Spaanse vrouw in Girona in 2013. Volgens Dave is de dood van de Spaanse vrouw te wijden aan een seksspelletje wat uit de hand liep waarna hij in paniek raakte en probeerde, met behulp van een huisgenoot, het lichaam van de Spaanse vrouw te verstoppen. Zijn flatgenoot Dorames Sanchez kreeg ook twee jaar celstraf voor het helpen met het snijden en verstoppen van de lichaamsdelen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.