menu: rubrieken, zoeken & meer

Belgische moordenaar tot 16 jaar veroordeelt voor moord op een Spaanse vrouw in Girona

Oeps ... foto ontbreekt!

Belgische moordenaar tot 16 jaar veroordeelt voor moord op een Spaanse vrouw in Girona

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – De rechtbank in Girona heeft de Belgische moordenaar Dave Verbist tot 16 jaar celstraf veroordeeld voor de moord in 2013 op de 40-jarige Spaanse vrouw Montse Mendez. Verbist vermoorde deze vrouw door haar te wurgen en daarna het lichaam in stukken te snijden. De Belg kreeg al eerder een gevangenisstraf van 25 jaar opgelecht voor de moord in Madrid in 2014 op de 27-jarige Deense vrouw Anne Strande Jensen en het in brand steken van haar appartement.

We kunnen wel spreken van een seriemoordenaar omdat hij twee moorden, een in Girona in 2013 en een in Madrid in 2014, heeft opgebiecht. Hierbij doodde hij twee vrouwen door hen te wurgen waarbij de Spaanse Montse Mendez in Girona niet alleen vermoord werd maar ook in stukken gesneden waarna haar lichaamsdelen op verschillende plaatsen werden weggegooid. De Deense Anne Strande Jensen werd ook gewurgd maar werd samen met haar appartement verbrand.

Voor de dood van de Deense vrouw heeft Dave in 2016 al 25 jaar celstraf gekregen en nu is hij ook tot 16 jaar gevangenisstraf berecht voor de brute moord op de Spaanse vrouw in Girona in 2013. Volgens Dave is de dood van de Spaanse vrouw te wijden aan een seksspelletje wat uit de hand liep waarna hij in paniek raakte en probeerde, met behulp van een huisgenoot, het lichaam van de Spaanse vrouw te verstoppen. Zijn flatgenoot Dorames Sanchez kreeg ook twee jaar celstraf voor het helpen met het snijden en verstoppen van de lichaamsdelen.