Belgische moordenaar tot 16 jaar veroordeelt voor moord op een Spaanse vrouw in Girona

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Belgische moordenaar tot 16 jaar veroordeelt voor moord op een Spaanse vrouw in Girona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – De rechtbank in Girona heeft de Belgische moordenaar Dave Verbist tot 16 jaar celstraf veroordeeld voor de moord in 2013 op de 40-jarige Spaanse vrouw Montse Mendez. Verbist vermoorde deze vrouw door haar te wurgen en daarna het lichaam in stukken te snijden. De Belg kreeg al eerder een gevangenisstraf van 25 jaar opgelecht voor de moord in Madrid in 2014 op de 27-jarige Deense vrouw Anne Strande Jensen en het in brand steken van haar appartement.

We kunnen wel spreken van een seriemoordenaar omdat hij twee moorden, een in Girona in 2013 en een in Madrid in 2014, heeft opgebiecht. Hierbij doodde hij twee vrouwen door hen te wurgen waarbij de Spaanse Montse Mendez in Girona niet alleen vermoord werd maar ook in stukken gesneden waarna haar lichaamsdelen op verschillende plaatsen werden weggegooid. De Deense Anne Strande Jensen werd ook gewurgd maar werd samen met haar appartement verbrand.

Voor de dood van de Deense vrouw heeft Dave in 2016 al 25 jaar celstraf gekregen en nu is hij ook tot 16 jaar gevangenisstraf berecht voor de brute moord op de Spaanse vrouw in Girona in 2013. Volgens Dave is de dood van de Spaanse vrouw te wijden aan een seksspelletje wat uit de hand liep waarna hij in paniek raakte en probeerde, met behulp van een huisgenoot, het lichaam van de Spaanse vrouw te verstoppen. Zijn flatgenoot Dorames Sanchez kreeg ook twee jaar celstraf voor het helpen met het snijden en verstoppen van de lichaamsdelen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.