skip to Main Content
Aardbeving van 3,4 op de Richter schaal voor de kust van Torremolinos
IGN

Aardbeving van 3,4 op de Richter schaal voor de kust van Torremolinos

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Aardbeving van 3,4 op de Richter schaal voor de kust van Torremolinos

IGN

MÁLAGA – De provincie Málaga is maandagmiddag opnieuw getroffen door een aardbeving met een kracht van 3,4 op de Richter schaal. Deze beving vond plaats om 13.12 uur voor de kust van Torremolinos, Benalmádena en Fuengirola en werd door maar weinig inwoners gevoeld.

Vanwege het tijdstip kon deze nieuwe beving weliswaar gevoeld worden door veel inwoners en bezoekers van dit deel van de Costa del Sol ten zuiden van de stad Málaga maar aangezien de beving plaatsvond op zo’n 91 kilometer diepte waren de gevolgen minder snel te merken.

Desalniettemin kregen de 112 noodlijnen toch diverse meldingen binnen van mensen die wilden weten wat er aan de hand was. Het Instituto Geológico Nacional (IGN) schrijft dat de aardbeving plaatsvond voor de kust van Torremolinos en de gemeenten Benalmádena en Fuengirola.

Het gaat in dit geval eigenlijk meer om een zeebeving aangezien deze plaatsvond onder het zeeoppervlak in de Middellandse Zee ofwel de Mar Alboran zoals dit stuk ook bekend staat.

De laatste keer dat er bevingen plaats hebben gevonden voor de kust van de Costa del Sol was op 19 september dit jaar toen er twee aardbevingen genoteerd werden van 4,2 en 3,1 op de schaal van Richter, ook voor de kust van Torremolinos. Het gebeurt echter veel vaker dat er aardbevingen worden gemerkt in dit deel van Andalusië en dit deel van Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken