skip to Main Content
Kolkende watermassa verwoest bijna Romeinse brug in Ronda
La Sexta

Kolkende watermassa verwoest bijna Romeinse brug in Ronda

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Kolkende watermassa verwoest bijna Romeinse brug in Ronda

La Sexta

MÁLAGA – Het heeft het afgelopen weekend enorm geregend in de provincie Málaga waarbij met name het noorden hard werd getroffen, er record hoeveelheden aan regenwater werden geregistreerd en er zelfs een dode te betreuren is. Naast de regio rondom Antequera werd ook de stad Ronda hard getroffen waarbij de oude Romeinse brug bijna werd verwoest.

Op onderstaande indrukwekkende videobeelden is te zien hoe het kolkende water in de Guadalevin rivier in de tajo-kloof 50 jaar oude cipressen in een ruk wegvaagt, een muur omver gooit en de 14e eeuws arabische baden beschadigen en het terrein compleet volloopt met water. En dat alles vlak voor de oude Romeinse brug die al eeuwen voor de nieuwe beroemde brug staat en die dit gelukkig heeft overleefd.

Het water stroomde van alle kanten de normaal gesproken rustige rivier in en er ontstonden diverse watervallen door de enorme hoeveelheid regenwater wat naar beneden kwam. In de regio Ronda viel in korte tijd 210 l/m2 aan regenwater terwijl dat in andere gemeenten zoals Ardales 396 l/m2 en in Teba 316 l/m2 regenwater was.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken