skip to Main Content
Politie onderbreekt het verbranden van levende egels in Madrid
Policia Local / Twitter

Politie onderbreekt het verbranden van levende egels in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Politie onderbreekt het verbranden van levende egels in Madrid

Policia Local / Twitter

MADRID – De politie heeft een groep mannen onderschept die in de wijk Pan Bendito in Madrid levende egels aan het verbranden waren op barbeques die op straat stonden. De politie kon deze personen op heterdaad betrappen maar kon geen aanhoudingen doen omdat de dierenbeulen er vandoor gingen.

Afgelopen donderdag rond 15.30 uur trof een politie-eenheid van de lokale politie Policia Local na een anonieme melding in de Besolia straat in een wijk in de hoofdstad van Spanje een groep mannen aan die levende egels (erizos) aan het verbranden waren op barbecues.

Door de aanwezigheid van de politie ontvluchten de dierenbeulen en kon de politie voorlopig niemand aanhouden. De agenten konden wel 12 egels redden die in een doos op straat stonden. Er waren helaas al vier egels verbrand. De levende egels werden naar een opvangcentrum geplaatst in Tres Cantos.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 19 reacties
 1. Wat een stel misselijkmakende schoften zijn dit. Hoop dat ze gepakt worden en dan even 10 minuten op een barbecue gaan, kijken hoe ze gillen. Dit gun ik ze voor 100000%. Zijn het doodtrappen niet waard.

 2. Wat te zeggen van iemand die (terecht) heibel maakt over dit alleenstaand voorval maar geen probleem schijnt te hebben met de vele vissersboten die dagelijks in de havens aankomen met een lading gruwelijk om het leven gebrachte of nog vreselijk lijdende vissen. ‘Hypocriete aanstellerij’ noem ik dat ! Dit soort op sensatie beluste artikels kent bij bepaalde mensen blijkbaar succes. Proficiat !!

  1. wat is dat nou voor flauwekul! U zegt dus eigenlijk: omdat er meer leed is, mag dit leed niet vermeld worden? Ik ben blij dat er steeds meer aandacht komt voor dierenleed in z´n algemeenheid. Lijdende vissen wordt vast en zeker ook nog wel eens aan de kaak gesteld. Alle ellende rond dieren is erg, ook van vissen, maar nu hebben we het even over egels.

   1. Wat er met wat in het algemeen gebeurd met dieren **en vooral in de zuidelijke landen** kan gewoon NIET door de beugel ..punt uit !!!

 3. Ik ben een vrouw ,als ik het moet zien komen deze dierenbeulen zelf op de BBQ
  Ik wacht dan niet op de politie
  Gewoon houtskool er uit pakken en in hun hebben en houden plaatsen

 4. Soms vraag je je toch af of talrijke mensen nog goed bij hun hoofd zijn !
  Egeltjes zijn zeer nuttig in onze natuur en zijn onschuldige beestjes. Mijn zoon heeft er hier eentje dat telkens in zijn tuin komt en geeft die ook wat eten en water. Zijn katjes doen dit beestje geen kwaad hoor.
  Dierenbeulen moeten zo hard gestraft worden als moordenaars, want het maakt niet uit of het een mens of dier is. ( Voor de professionele jagers maak ik een uitzondering )

  1. Wat er met wat in het algemeen gebeurd met dieren **en vooral in de zuidelijke landen** kan gewoon NIET door de beugel ..punt uit !!!

 5. Ze waren ze aan het verbranden op BBQ´s?
  Moeten we daaruit opmaken dat ze eigenlijk van plan waren de egeltjes op te eten??
  Hoe dan ook verbranden of opeten, onvoorstelbaar wat een stel mafkezen je toch hebt rondlopen.
  Mag ik hier puur uit nieuwsgierigheid vragen, wat voor soort wijk het is waar dit gebeurden??

 6. De mensheid herbergt al sinds zijn bestaan zieke, trieste figuren, die tot alles in staat zijn. Het lijkt mij echter, dat deze groep snel aan het groter worden is, wat mij erg verontrust. Ik denk dat je bang wordt, wanneer je zou weten wat in een hoop koppen rond gaat van willekeurige mensen, die je zo op straat passeren, die met je in de rij bij een kassa staan of anderszins. Ik word er in ieder geval niet vrolijker van.

  1. Wat er met wat in het algemeen gebeurd met dieren **en vooral in de zuidelijke landen** kan gewoon NIET door de beugel ..punt uit !!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken