Nederlandse kroniekschrijver in Murcia neemt ontslag

Nederlandse kroniekschrijver in Murcia neemt ontslag
Beeld: Archieffoto

Nederlandse kroniekschrijver in Murcia neemt ontslag

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De Nederlandse kroniekschrijver Govert Westerveld heeft in een boze brief aan de burgemeester van de gemeente Blanca laten weten dat hij ontslag neemt als officiële ‘cronista’. Westerveld heeft meer dan 20 boeken geschreven over de het dorp Blanca maar hij zegt het helemaal te hebben gehad met de politiek en de politici die proberen de geschiedenis naar hun zin te herschrijven. (zie reactie Govert)

Govert Westerveld heeft ontslag genomen als kroniekschrijver want er is een ‘gebrek aan institutionele steun’ en omdat ‘politici zaken willen regelen die betrekking hebben op chronologen’ en dus is het tijd voor mijn ontslag. 

De ‘cronista’ wil niet dat politici wetten invoeren die dicteren wat een kroniekschrijver zou moeten schrijven want volgens Westerveld hebben de kinderen en kleinkinderen recht om de geschiedenis en het volk te leren kennen op een neutrale manier zonder politieke inmenging.

Govert Westerveld werd in 2002 samen met Ángel Ríos Martínez benoemd tot officiële kroniekschrijver van het dorp Blanca. Op dit moment is Westerveld een nieuw boek over Blanca aan het voorbereiden dat gaat over de teelt en productie van citroenen in de Ricote-vallei.

Op de Spaanse website van Amazon staan enkele van zijn boeken die te koop zijn zoals ‘De Negra a Blanca’, El Morisco Ricote’, ‘Historia de Blanca, lugar más islamizado de la región murciana’ en in het Engels ‘Your visit to Blanca, a village in the famous Ricote Valley’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.