Search
menu
Search

Nederlandse kroniekschrijver in Murcia neemt ontslag

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse kroniekschrijver in Murcia neemt ontslag

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De Nederlandse kroniekschrijver Govert Westerveld heeft in een boze brief aan de burgemeester van de gemeente Blanca laten weten dat hij ontslag neemt als officiële ‘cronista’. Westerveld heeft meer dan 20 boeken geschreven over de het dorp Blanca maar hij zegt het helemaal te hebben gehad met de politiek en de politici die proberen de geschiedenis naar hun zin te herschrijven. (zie reactie Govert)

Govert Westerveld heeft ontslag genomen als kroniekschrijver want er is een ‘gebrek aan institutionele steun’ en omdat ‘politici zaken willen regelen die betrekking hebben op chronologen’ en dus is het tijd voor mijn ontslag. 

De ‘cronista’ wil niet dat politici wetten invoeren die dicteren wat een kroniekschrijver zou moeten schrijven want volgens Westerveld hebben de kinderen en kleinkinderen recht om de geschiedenis en het volk te leren kennen op een neutrale manier zonder politieke inmenging.

Govert Westerveld werd in 2002 samen met Ángel Ríos Martínez benoemd tot officiële kroniekschrijver van het dorp Blanca. Op dit moment is Westerveld een nieuw boek over Blanca aan het voorbereiden dat gaat over de teelt en productie van citroenen in de Ricote-vallei.

Op de Spaanse website van Amazon staan enkele van zijn boeken die te koop zijn zoals ‘De Negra a Blanca’, El Morisco Ricote’, ‘Historia de Blanca, lugar más islamizado de la región murciana’ en in het Engels ‘Your visit to Blanca, a village in the famous Ricote Valley’.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?