Nederlandse kroniekschrijver in Murcia neemt ontslag

Nederlandse kroniekschrijver in Murcia neemt ontslag
Beeld: Archieffoto

MURCIA – De Nederlandse kroniekschrijver Govert Westerveld heeft in een boze brief aan de burgemeester van de gemeente Blanca laten weten dat hij ontslag neemt als officiële ‘cronista’. Westerveld heeft meer dan 20 boeken geschreven over de het dorp Blanca maar hij zegt het helemaal te hebben gehad met de politiek en de politici die proberen de geschiedenis naar hun zin te herschrijven. (zie reactie Govert)

Govert Westerveld heeft ontslag genomen als kroniekschrijver want er is een ‘gebrek aan institutionele steun’ en omdat ‘politici zaken willen regelen die betrekking hebben op chronologen’ en dus is het tijd voor mijn ontslag. 

De ‘cronista’ wil niet dat politici wetten invoeren die dicteren wat een kroniekschrijver zou moeten schrijven want volgens Westerveld hebben de kinderen en kleinkinderen recht om de geschiedenis en het volk te leren kennen op een neutrale manier zonder politieke inmenging.

Govert Westerveld werd in 2002 samen met Ángel Ríos Martínez benoemd tot officiële kroniekschrijver van het dorp Blanca. Op dit moment is Westerveld een nieuw boek over Blanca aan het voorbereiden dat gaat over de teelt en productie van citroenen in de Ricote-vallei.

Op de Spaanse website van Amazon staan enkele van zijn boeken die te koop zijn zoals ‘De Negra a Blanca’, El Morisco Ricote’, ‘Historia de Blanca, lugar más islamizado de la región murciana’ en in het Engels ‘Your visit to Blanca, a village in the famous Ricote Valley’.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

6
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
erasmodeblanca

Miel: bedankt voor de goede opmerking. Het Spaanse “sentido” (van mijn lange Spaanse zin) wordt met “betekenis” beter vertaald.

guido

Bedankt voor de rechtzetting en bovenal voor de links. Ik ga die zeker lezen. Als de PDF’s meevallen zoals ik verwacht koop ik ook de drie delen over Murcia.

jdewitte@email.com

Voor beiden geld, duidelijk, eerlijk en verhelderend.
Zo hoort het en dat geeft een goed gevoel.
Succes Govert en ik vind dat je de enige juiste beslissing hebt genomen.

erasmodeblanca

Hier wil ik bepaalde zaken even rechttrekken. Ik heb geen boze brief geschreven aan de gemeente Blanca, alwaar men altijd respect voor mij heeft gehad. Als kroniekschrijver ben ik op de hoogte van de toestand van de andere kroniekschrijvers in diverse gemeenten en mijn afscheidswoord is dan ook een algemene opinie. Als ex dammer denk ik vele zetten vooruit en dat doe ik ook voor het toekomstige leven. Ik wil niet tot een toekomstige organizatie behoren die in handen komt van politieke mensen. Een politieke partij wil ons hier de wet voorschrijven en er zijn bepaalde politieke leiders in een… Lees verder »

Miel

“Het gevoel van vrijheid en rechtvaardigheid moet boven alles prevaleren. Het verhaal moet een weerspiegeling van de waarheid zijn.”
Wiens gevoel ? Wiens waarheid ? Waar haal je DE waarheid vandaan en ben je in staat om deze neutraal weer te geven als je vindt dat gevoelens moeten prevaleren ?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.