Duitsers mogen weer op vakantie gaan naar de Canarische Eilanden

Freepik & Pixabay
Beeld: Freepik & Pixabay

Duitsers mogen weer op vakantie gaan naar de Canarische Eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Goed nieuws voor de toeristische sector op de Canarische Eilanden want het Robert-Koch-Institut (RKI) heeft in Duitsland op donderdag het reisadvies voor de eilanden archipel aangepast. Terwijl heel Spanje sinds 2 september en nu nog steeds gezien wordt als een risicogebied geldt dat vanaf 24 oktober niet meer voor de Canarische Eilanden.

Op 2 september heeft het Duitse Robert-Koch-Institut heel Spanje als een ‘Risikogebiet’ omschreven in de reisadviezen waardoor Duitsers niet meer naar Spanje konden reizen. Maar het goede nieuws is dat de alle 8 Canarische Eilanden vanaf zaterdag 24 oktober geen risicogebied meer zijn en de Duitse reizigers weer op vakantie kunnen gaan naar de eilanden. Ondertussen hebben diverse luchtvaartmaatschappijen aangekondigd dat er vanaf volgende week weer gevlogen gaat worden naar de archipel.

Het gaat om alle 8 eilanden, te weten Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, El Hierro, La Gomera en La Graciosa. Duitse vakantiegangers naar deze eilanden hoeven zich na thuiskomst in principe niet te laten testen en hoeven niet in quarantaine. 

Maar de doorslaggevende factor voor de test- en quarantaineverplichting is of de terugkeerders zich in de 14 dagen voorafgaand aan binnenkomst in een risicogebied bevinden. Dus zelfs degenen die in het weekend terugkomen van de Canarische Eilanden moeten zich nog steeds houden aan de regels voor reizigers die terugkeren uit risicogebieden.

Het feit dat Duitsland de Canarische Eilanden niet meer als een risicogebied ziet is goed nieuws voor de toeristische sector die hoopt dat met deze aanpassing van het reisadvies het winterseizoen deels gered kan worden. De Duitsers zijn immers op de Britten na de grootste groep toeristen op de Canarische Eilanden.

Uiteraard is dit jaar niet te vergelijken met 2019 toen er in heel Spanje 83,7 miljoen internationale reizigers op vakantie kwamen waarvan bijna 13,2 miljoen naar de Canarische Eilanden gingen. In 2019 kwamen bijna 11,2 miljoen Duitsers naar Spanje waarvan bijna 2,7 miljoen alleen al naar de Canarische Eilanden waar het Duitse toerisme goed is voor zo’n 20% van alle toeristen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.