Search
menu
Search

Storm ‘Armand’ verlaat Spanje maar ‘Beatrice’ en ‘Claudio’ komen er aan

Storm ‘Armand’ verlaat Spanje maar ‘Beatrice’ en ‘Claudio’ komen er aan
Beeld: Canva

Storm ‘Armand’ verlaat Spanje maar ‘Beatrice’ en ‘Claudio’ komen er aan

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Spanje wordt ook wel gesproken van een ‘cadena de borrascas’ ofwel een keten van stormen nu ‘Armand’ het land heeft verlaten en de stormen ‘Beatrice’ en ‘Claudio’ alweer om de hoek liggen de komende dagen en weken. Deze stormen zullen in delen van het land zorgen voor veel overlast door middel van regen en wind terwijl dezelfde stormen andere delen van het land extra warm weer bezorgen.

‘Armand’ was de eerste storm dit stormseizoen 2022/2023 waarbij de stormen of ‘borrascas’ zoals gebruikelijk namen in alfabetische volgorde hebben. Storm ‘Armand’ heeft Spanje echter al verlaten en is op weg naar het Verenigd Koninkrijk terwijl de volgende storm ‘Beatrice’ dit weekend al verwacht wordt in Spanje terwijl de laatste gevolgen van ‘Armand’ nog te merken zullen zijn in met name het Noorden van Spanje.

‘Beatrice’ is de nieuwe Atlantische storm die Spanje zaterdag zal bereiken. Deze storm zorgt voor herfstweer in het Westen van het land zoals in Galicië, Extremadura, Castilië en León en de provincies Huelva in Andalusië en Madrid. Het Oosten van het land zal echter met warm weer te maken krijgen zoals in de provincies Valencia, Alicante, Almería, Jaén, Granada en Murcia met temperaturen tot 30 graden maximaal en Palma (Mallorca), Girona en ook Bilbao in Baskenland met maxima van 28 graden. Deze nieuwe stormen zullen voorlopig geen effect hebben op het weer op de canarische Eilanden. 

Ondertussen heeft de Spaanse weerdienst AEMET ook al gewaarschuwd voor een nieuwe storm, de derde dit stormseizoen, met de naam ‘Claudio’. Die tegen het einde van oktober of begin november Spanje zal bereiken. Deze aaneenschakeling van stormen, in dit geval dus drie, wordt ook wel ‘cadena de borrascas’ of ‘tren de borrascas’ genoemd in Spanje waarbij delen van Spanje te maken krijgen met slecht weer en andere delen met mooi weer.

storm
Nieuwe benamingen stormen 2022-2023 in Spanje bekend gemaakt
De Spaanse weerdienst AEMET heeft de stormnamen voor 2022-2023 bekend gemaakt, net zoals het Nederlandse KNMI geeft men in Spanje ook namen aan grote stormen zodat deze beter te onthouden zijn.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?