skip to Main Content
Zoektocht naar gewonde bruine beer na jachtpartij op wilde zwijnen in Cantabrië

Zoektocht naar gewonde bruine beer na jachtpartij op wilde zwijnen in Cantabrië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTANDER – De stichting Bruine Beer heeft bevestigd dat vrijwilligers en medewerkers van de stichting dinsdagmiddag begonnen zijn met een zoektocht naar een jong exemplaar van een bruine beer die bij een jachtpartij op wilde zwijnen gewond raakte. De Fundación Oso Pardo is deze zoektocht begonnen in de bossen van Peña Sagra, gemeente Liébana provincie Santander in Cantabrië. Volgens getuigen raakte de beer gewond aan een achterpoot en liep hij mank.

Tijdens een legale jachtpartij op wilde zwijnen in het Parque Natural Fuentes Carrionas in Palencia (Castilla y Léon) hebben opzichters die bij de jachtpartij aanwezig waren gezien hoe een jong exemplaar van een wilde bruine beer al hinkend wegrende en een spoor van bloed achterliet. Deze jachtpartij werd meteen geannuleerd. Vooralsnog wordt uitgesloten dat de beer gewond raakte door een schot van de jagers en gaat men meer uit van de theorie dat de beer in zijn vlucht gewond raakte.

De dag na de jachtpartij begon men met een zoektocht door gebruik te maken van speciale honden die getraind zijn in het zoeken naar gewonde dieren. Dat leverde niets op. Later dinsdagmiddag meldde een inwoner in de gemeente Liébana (Cantabrië) dat hij een kleine bruine beer had gezien die gewond was aan zijn achterpoot, althans daar leek het op. Meteen werd in die regio gezocht naar de bruine beer maar opnieuw werd deze niet gevonden. Men gaat ervan uit dat het om dezelfde beer gaat.

De Stichting Bruine Beer wil de gewonde beer zo snel mogelijk vangen om deze aan zijn verwondingen te helpen en als hij genezen is weer vrij te laten. Er zijn al niet veel bruine beren meer in Spanje dus elk exemplaar moet verzorgd worden indien mogelijk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Had wel een beetje verwacht dat er hier geen dieren liefhebbers schrijven en lezen, bij mij gaat het dier voor de mens. Waarom? Gewoon omdat de mens zo vol van zichzelf is dat er niets goeds meer uitkomt, een dier liegt nooit.

    1. Hoe kom je daarbij, dat hier geen dierenvrienden zijn?

      Dit nieuws is nogal hypocriet, tijdens een jachtpartij op wilde zwijnen raakt een beer gewond dus gaat iedereen zoeken naar de gewonde beer. En geen mens die omkijkt naar de wilde zwijnen. Hypocriet heet dat.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken