skip to Main Content
Catalaanse politie waarschuwt toeristen bij Sagrada Familia vanwege veiligheid
Europa Press

Catalaanse politie waarschuwt toeristen bij Sagrada Familia vanwege veiligheid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Tijdens een protestactie van agenten van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra bij de Sagrada Familia in Barcelona, waarschuwden zij de aanwezige toeristen dat er te weinig agenten zijn om de veiligheid te waarborgen en garanderen. Volgens de Catalaanse politie zijn er tenminste 2.000 agenten te weinig in Catalonië.

Naast het verbaal waarschuwen van de aanwezige toeristen deelden de protesterende agenten ook folders uit met daarop een tekst in diverse talen zoals Catalaans, Spaans, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Russisch om de situatie wat betreft het gebrek van agenten van de Mossos d’Esquadra politie duidelijk te maken.

Volgens het platform MosS.O.S. is er een gebrek van tenminste 2.000 autonome politieagenten is wordt de situatie steeds moeilijker om de veiligheid van o.a. de toeristen te garanderen in Barcelona en de rest van Catalonië.

In de folder is te lezen dat vanwege het gebrek van agenten het goed mogelijk is dat de politie niet op tijd kan komen als er iets gebeurd is en dat de wachttijd langer kan zijn dan normaal wanneer men aangifte wil doen op het politiebureau.

Overigens is het gebrek van agenten van de Mossos d’Esquadra niet de enige reden dat men protesteert. Zo willen de agenten meer vrij, een betere verdeling van de roosters, minder werkdruk en meer loon.

Met name dat laatste is opvallend aangezien de agenten van de autonome politiemacht in Catalonië erom bekend staan dat ze veel meer verdienen dan bijvoorbeeld agenten van de Policía Nacional en Guardia Civil waarbij er verschillen zijn van meer dan 600 euro per maand. De agenten van de landelijke politiediensten eisen op hun beurt een gelijk salaris als dat van de autonome politiediensten in Catalonië, Baskenland en Navarra.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. De veiligheid kan niet gewaarborgd worden. Zou leuk zijn als vermeld werd waar de dreiging dan vandaan zou komen? Loslopende olifanten? IJsberen? Gekke Chinezen? Gewapende Noren? Kom op zeg, stop met die politieke correctheid en noem het beestje bij z´n naam: Noord Afrikanen. Barcelona is vergeven van dat tuig. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

  1. Natuurlijk door dat linkse zooitje. Vrijwel direct na zijn aanstelling riep hij “kom maar naar Spanje er is ruimte zat etc.etc..

   1. Die Noord Afrikanen waren er al voor het wat jij noemt het linkse zooitje er was. Het linkse zooitje zit veels te kort om daar een verschil in te kunnen maken. En als Brussel zijn mond had gehouden had het linkse zooitje al heel wat Noord Afrikanen terug naar huis gestuurd. Dus BULL je klept maar wat uit je bolle nek.

  2. Ik zal geen nationaliteiten noemen, maar al 20 jaar geleden was de omgeving van de Sagrada Famila vergeven van jatvolk, zakkenrollers en oplichters.
   Je kon als toerist in extase raken door naar boven te kijken naar dat prachtige bouwsel en je werd bestolen door een stel etters. Datzelfde in de metro, in de warenhuizen en nabij de Rambla.
   In plaats van te waarschuwen zouden de Mossos daar beter kunnen opletten dat het jatvolk niet kan toeslaan.

  3. Beste,

   nog niet in Barcelona geweest! Ik heb het aan de lijve ondervonden wanneer mijn portefeuille in de metro gestolen werd rond 22:00u en dit na mijn vijfde bezoek aan Barcelona. Heb pas mijn aangifte kunnen doen ‘s anderendaags rond 10:00 ‘s morgens. De politieagent van dienst zei dat er ten minste een 30-tal personen voor mij waren om aangifte te doen voor een diefstal en dat er maar één agent beschikbaar was… Trouwens het zijn de Catalanen niet die voor overlast zorgen maar wel de vele vreemden dewelke Barcelona onveilig maken. Te weinig personeel zijn de aanleiding voor deze onveilige overlast. Daar de benoemingen via Madrid moeten gehomologeerd worden verbeterd dit niet. De gekende spanningen zijn ook niet bevorderlijk… Tijd dat de problemen tussen de Spanjaarden en de Catalanen via dialoog opgelost wordt want dit is verre van een gezonde situatie en ook niet bevorderlijk voor de samenleving!

   1. Juan, wil je daarmee beweren dat een dergelijke aangifte in Madrid vlotter gaat ? Ook daar is de stad vergeven van identieke criminaliteit en ik geloof niet dat de politie-afhandeling beter is.

    1. Zou het niet kunnen zeggen! Mogelijk is dit daar ook een probleem en hebt U een punt. De Politie daar zal ook wel even efficiënt te werk gaan maar ja voor hen is het dweilen met de kranen open en wie is daaraan schuldig? Europa en blijkbaar zal het niet beteren… Langzamerhand is het een plaag aan het worden en dit door het laks beleid van Europa. De postjes interessen zich meer dan het beleid!

 2. Voor de volledigheid dient wel gezegd te worden dat het basisloon “slechts” 200€ hoger ligt dan de andere politiediensten van Spanje!
  Wat ook niet wordt gezegd is dat de guardia civil en policia national gratis huisvesting kunnen krijgen, gratis ziekteverzekering voor hele gezin, meer vakantiedagen hebben, gebruik mogen maken van vakantiewoningen over heel Spanje etc! En mossos d’esquadra NIET!

 3. Prima dat ze toeristen waarschuwen, de mossos verdienen teveel waardoor er voor hetzelfde geld meer agenten kunnen worden aangesteld, bovendien moeten ze als bewakers met Puigdemont in het buitenland rondreizen, en de veiligheid is zoals we in de Ramblas zagen inderdaad niet gegarandeerd aangezien terrorismewaarschuwingen worden genegeerd omdat die uit Madrid komen.

  Bovendien draagt het zo wegjagen van toeristen bij aan hun droom van Catalonië voor de Catalenen.

  Goed bezig.

 4. Meer vrij, meer loon, maar minder werk(druk)…je hoort het tegenwoordig overal. ‘t Is nooit genoeg !! Man, man, in onze tijd …. 🙂 🙂

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken