skip to Main Content
Moeder en dochter overleden na aanval honden in Madrid
Vozpopuli

Moeder en dochter overleden na aanval honden in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In de gemeente Colmenar de Oreja in de provincie Madrid zijn een moeder en haar dochter uiteindelijk aan de verwondingen die zij opliepen nadat ze waren aangevallen door hun honden overleden. Het gaat om een 57-jarige moeder en haar 41-jarige dochter die door de echtgenoot van de dochter levenloos werden gevonden in de woning van de moeder.

De moeder en dochter werden aangevallen door twee volwassen exemplaren van een mix tussen Bordeauxdog (dogo de Burdeos) en American Staffodshire honden. Waarom de honden hun baasjes aanvielen is nog onbekend maar men weet wel dat de honden eigendom zijn van de echtgenoot van de 41-jarige dochter Eva die naast haar 57-jarige moeder Luisa Antonia dodelijk werden verwond in de woning van de moeder in Colmenar de Oreja.

De levenloze en zwaar toegetakelde lichamen van de twee vrouwen werden gevonden door de echtgenoot van dochter Eva. Op het moment dat hij de lichamen vond waren de honden nog in huis. De politie en specialisten wat betreft het vangen van honden moesten er aan te pas komen om de honden mee te nemen. Naast de twee honden die de vrouwen aanvielen waren er nog vier andere honden van verschillende rassen in de woning aanwezig. Zij waren niet betrokken bij de aanval op de vrouwen.

De honden werden meegenomen naar een asiel in de nabijheid in afwachting van wat men met de honden gaat doen. In veel gevallen wordt er euthanasie gepleegd bij de honden maar dat is niet altijd het geval.

UPDATE: De politie is met een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de aanval van de honden maar zoals het er nu naar uitziet werd als eerste de dochter Eva aangevallen toen zij naar de woning was gegaan om de honden eten te geven. Uiteindelijk kwam moeder Luisa Antonia ook naar de woning waarbij ook zij werd aangevallen door de honden. De lichamen werden later gevonden door de man van Eva die ook de eigenaar van de honden blijkt te zijn. Ook hij raakte gewond maar kon de honden uiteindelijk kalmeren en opsluiten om daarna de politie te bellen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Jessica, ja allemaal tot je dienst, maar zolang er mensen zijn die NIET weten hoe ze zo´n hond moeten opvoeden, blijft er gevaar dat zo´n hond zou kunnen bijten met alle dramatische gevolgen van dien.
  Er zijn al teveel ongelukken gebeurd en ik blijf erbij dat de overheid het niet meer mogelijk zou moeten maken om zo´n hond aan te kunnen schaffen.
  Het jachthonden-ras voor engelse slipjachten met paarden wordt speciaal daarvoor gefokt maar kun je niet kopen.
  Ik snap niet wat de mensen nou bezielen om een dergelijke hond te bezitten, er zijn toch ook andere honderassen die eventueel als waakhond kunnen dienen ?
  Ik zou me geen raad weten als mijn hond een mens zou verminken…..

 2. Het gaat vrijwel altijd om een mix van American Staffodshire met een ander type. Nooit raszuiver en dus, wie weet welk karakter overgedragen is door de ouders. Een zuivere American Staffodshire geeft vrijwel nooit een probleem omdat een gewetensvolle fokker het agressieve eruit zal fokken. Maar als je voor € 150 een bijthond wilt dan kun op elke hoek van de straat terecht.

 3. Hoe meer ik van mensen weet, hoe meer ik van honden hou.Maar let wel : Voor beide wezens geldt, dat uitzonderingen de regel bevestigen.

 4. Die honden worden als bewakingshond gebruikt, worden daar in de tuin van het lege huis dagenlang alleen gelaten, met het doel iedereen te bijten die binnen durft te komen. Geen wonder dus als het baasje een keer bij thuiskomst ook doodgebeten wordt. Honden zijn geen dingen.

 5. Een gevolg van de maatschappij waarin wij momenteel leven, een maatschappij waarin (huis) dieren boven de mens verheven worden. Wij kunnen ervan meepraten, wonende in een buurt waar iedere Spanjaard meerdere lawaaierige “lieve” monstertjes rondlopen heeft. Het zijn goede wakers (denken ze), maar vooral perfecte wakkerhouders…
  Hogere hondenbelasting invoeren kan misschien een kleine verbetering brengen, alhoewel, raak nooit aan iemands hond hoor, je kan nog beter een zware misdaad begaan…
  Hopeloos!

  1. Tot zoverre de duidelijke mening van iemand die niet van dieren houd en deze als ding ziet. Honden zijn betrouwbaarder als mensen en ik zou jou dan ook nooit als buurman willen hebben.

   De honden die in het nieuws komen zijn slecht opgevoed en vallen standaard al onder de gevaarlijke rassen, er lopen helaas te veel idioten rond die denken dat ze deze honden wel aankunnen met alle gevolgen van dien. De fout ligt dus niet bij de hond maar bij de mens. Al pluk je het type mensen die dergelijke honden nemen er zo tussen uit.

 6. Die baasjes zeggen ze altijd dat het zulke lieve honden zijn, ja… er zijn van die krengen bij, maar dat ligt aan de baasjes, niet aan de honden. Waarom wordt hier getwijfeld om ze op een humane manier te laten inslapen? Die beesten hebben al laten zien waartoe ze in staat zijn, wát de oorzaak dan ook moge wezen. Als ze eenmaal zoiets geflikt hebben, is de drempel erg laag geworden voor een volgende keer.

 7. Om als eerste de honden de schuld te geven, zonder achtergronden te weten, gaat mij te ver. Ik ken genoeg van deze honden die heerlijke huisdieren zijn!

  1. Ja, eerst maar bewijzen. Je hond is jouw weerspiegeling, dus indien ze het gedaan zouden hebben, slecht opgevoed. Dieren treffen altijd de schuld, maar wie heeft ze opgevoed, dat is de kwestie !!!!!
   Voed een klein hondje slecht op of zonder liefde en het zal ook een bijtertje worden.
   Jij weet dat een dier je veel liefde kan geven, groot of klein.

 8. Waarmee nog maar eens is aangetoond dat het onverantwoord is om dergelijke moordenaars in huis te halen. Maar, wat baten kaars en bril als ….

     1. piet, dit is de schuld van de mens en niet van de hond. Een hond bijt nooit zonder reden. of ze zijn slecht opgevoedt of ze moeten zich bedreigd gevoeld hebben. Wanneer houden we nou eens op met de dieren de schuld te geven voor de fouten van de mens

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken