Wie geeft er in Spanje het meeste uit aan de Kerstloterij “El Gordo”

Wie geeft er in Spanje het meeste uit aan de Kerstloterij “El Gordo”
Beeld: 123rf

Wie geeft er in Spanje het meeste uit aan de Kerstloterij “El Gordo”

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de statistieken over het jaar 2017 van de Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado geeft elke Spanjaard gemiddeld 60 euro uit aan de beroemde Kerstloterij “El Gordo”. In de provincie Soria is dat bedrag echter drie keer zoveel met gemiddeld bijna 220 euro per persoon.

Met nog een maand te gaan voordat heel Spanje op 22 december aan de buis gekluisterd zit om naar de zingende trekking van de “El Gordo” Kerstloterij te kijken, worden in het land de inwoners al klaargemaakt voor de grootste loterij van Europa.

Dit jaar wordt er 2.380.000.000 euro (2,3 miljard) weggeven aan prijzen waarvan de hoofdprijs “El Gordo” 4 miljoen euro per serie is, een tweede prijs van 1,2 miljoen euro, een derde prijs van 500.000 euro, een vierde prijs van 200.000 euro.

Big spenders

In Soria werden er vorig jaar 97.719 loterij tickets verkocht voor de speciale “El Gordo” loterij op 22 december. Dat leverde een bedrag op van 19,5 miljoen euro wat neerkomt op een gemiddeld bedrag van 219,83 euro per inwoner van de provincie Soria. De inwoners van de provincie Soria gaven 16 keer meer uit dan de inwoners van de Spaanse enclave Melilla waar gemiddeld per persoon 13,36 euro werd uitgegeven aan de “El Gordo” loterij in 2017.

Overigens is de hele autonome deelstaat Castilla y Léon waarin de provincie Soria gelegen is de deelstaat waar men gemiddeld het meeste uitgeeft aan de Kerstloterij met een bedrag van 90,36 euro per persoon. De provincie Soria staat bovenaan met 219,83 euro gevolgd door de provincie Burgos met 118,31 euro en de provincie Segovia met 116,13 euro per persoon.

In Catalonië is de provincie Lerida de vierde in heel Spanje waar het meeste wordt uitgegeven per persoon met een gemiddeld bedrag van 113,39 euro. De provincie Huesca in de deelstaat Aragón staat met een gemiddeld bedrag van 110 euro per persoon op de vijfde plaats gevolgd door Palencia met 106,42 euro en dan Teruel in Aragón met 86,15 euro.

Het meeste geld wordt echter uitgegeven in de Comunidad de Madrid met een besteding aan loten voor de “El Gordo” loterij van maar liefst 468 miljoen euro. Als tweede staat Catalonië op de lijst met een besteding van 346 miljoen euro (in Barcelona is dat alleen al 258 miljoen euro) gevolgd door Andalusië met 379 miljoen euro en de Comunidad Valenciana met 323 miljoen euro, waarvan 168 miljoen euro in Valencia en 118 miljoen euro in Alicante.

[su_highlight background=”#cde2e5″]En jij, doe jij dit jaar ook mee met de “El Gordo” loterij?[/su_highlight]
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.