skip to Main Content
Wie geeft er in Spanje het meeste uit aan de Kerstloterij “El Gordo”
123rf

Wie geeft er in Spanje het meeste uit aan de Kerstloterij “El Gordo”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de statistieken over het jaar 2017 van de Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado geeft elke Spanjaard gemiddeld 60 euro uit aan de beroemde Kerstloterij “El Gordo”. In de provincie Soria is dat bedrag echter drie keer zoveel met gemiddeld bijna 220 euro per persoon.

Met nog een maand te gaan voordat heel Spanje op 22 december aan de buis gekluisterd zit om naar de zingende trekking van de “El Gordo” Kerstloterij te kijken, worden in het land de inwoners al klaargemaakt voor de grootste loterij van Europa.

Dit jaar wordt er 2.380.000.000 euro (2,3 miljard) weggeven aan prijzen waarvan de hoofdprijs “El Gordo” 4 miljoen euro per serie is, een tweede prijs van 1,2 miljoen euro, een derde prijs van 500.000 euro, een vierde prijs van 200.000 euro.

Big spenders

In Soria werden er vorig jaar 97.719 loterij tickets verkocht voor de speciale “El Gordo” loterij op 22 december. Dat leverde een bedrag op van 19,5 miljoen euro wat neerkomt op een gemiddeld bedrag van 219,83 euro per inwoner van de provincie Soria. De inwoners van de provincie Soria gaven 16 keer meer uit dan de inwoners van de Spaanse enclave Melilla waar gemiddeld per persoon 13,36 euro werd uitgegeven aan de “El Gordo” loterij in 2017.

Overigens is de hele autonome deelstaat Castilla y Léon waarin de provincie Soria gelegen is de deelstaat waar men gemiddeld het meeste uitgeeft aan de Kerstloterij met een bedrag van 90,36 euro per persoon. De provincie Soria staat bovenaan met 219,83 euro gevolgd door de provincie Burgos met 118,31 euro en de provincie Segovia met 116,13 euro per persoon.

In Catalonië is de provincie Lerida de vierde in heel Spanje waar het meeste wordt uitgegeven per persoon met een gemiddeld bedrag van 113,39 euro. De provincie Huesca in de deelstaat Aragón staat met een gemiddeld bedrag van 110 euro per persoon op de vijfde plaats gevolgd door Palencia met 106,42 euro en dan Teruel in Aragón met 86,15 euro.

Het meeste geld wordt echter uitgegeven in de Comunidad de Madrid met een besteding aan loten voor de “El Gordo” loterij van maar liefst 468 miljoen euro. Als tweede staat Catalonië op de lijst met een besteding van 346 miljoen euro (in Barcelona is dat alleen al 258 miljoen euro) gevolgd door Andalusië met 379 miljoen euro en de Comunidad Valenciana met 323 miljoen euro, waarvan 168 miljoen euro in Valencia en 118 miljoen euro in Alicante.

[su_highlight background=”#cde2e5″]En jij, doe jij dit jaar ook mee met de “El Gordo” loterij?[/su_highlight]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ik doet niet mee aan de El Gordo, wel doet ik wekelijks de Primitiva want als je daar een keer wint zit je gelijk goed voor de rest van je leven.

  2. Geen idee waar de prijsbedragen vandaan komen maar die kloppen niet. Zo dik is el gordo niet, hoofdprijs is 4 miljoen, maar je doet mee met 1/10de lot dus win je maximaal 400.000 euro per lot. En daarvoor moet je het nummer (1 uit 100.000) en de serie (1 uit 170) goed hebben.

    Daarom doe ik niet mee, dan liever een euro aan de lotto (primitiva) uitgeven waar je wel tientallen miljoenen kunt winnen, en voor de prijs van zo’n 1/10de staatslot kun je 20 lotto’s kopen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken