Dolfijnen vluchten weg bij Ibiza vanwege geluidsoverlast

Dolfijnen vluchten weg bij Ibiza vanwege geluidsoverlast
Beeld: Ibiza Reservation Fund

Dolfijnen vluchten weg bij Ibiza vanwege geluidsoverlast

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Volgens een onderzoek van Tursiops Association zijn er minder dolfijnen te zien in de zee rondom de eilanden Ibiza en Formentera. De reden daarvoor is dat de dolfijnen last hebben van de herrie van de motoren van de duizenden plezierjachten die rond de eilanden varen in de zomermaanden.

Tijdens het onderzoek heeft de non-profit stichting op meerdere plaatsen rondom de eilanden hydrofonen aangebracht. Een hydrofoon is een apparaat dat geluid omzet in elektriciteit en dat zeer geschikt is voor onderzoek onder water. Het zijn deze speciale onderwatermicrofonen die tijdens de zomermaanden veel ruis detecteerden.

Met name bij Es Freus (gelegen tussen de eilanden Ibiza en s’Espalmador bij Formentera) heeft men tijdens de zomermaanden een belangrijk niveau van antropisch geluid (veroorzaakt door menselijke activiteit) van hoge frequenties, afkomstig van snelle pleziervaartuigen, waargenomen naast het laagfrequentie geluid van veerboten en grote boten.

Dit geluid zorgt ervoor dat dolfijnen niet meer in deze omgeving te vinden zijn en op zoek gaan naar rustiger water met minder geluidsoverlast.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.