Search
menu
Search

Burgemeester van Catalaans dorp aan de Costa Dorada organiseert elke maand een dorpsfeest

Burgemeester van Catalaans dorp aan de Costa Dorada organiseert elke maand een dorpsfeest
Beeld: Casalunya.nl

Burgemeester van Catalaans dorp aan de Costa Dorada organiseert elke maand een dorpsfeest

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De burgemeester van het Catalaanse dorp La Riera de Gaià wil elke maand een dorpsfeest organiseren. De BBQ met muziek op zondag 7 november was in ieder geval een groot succes. Terwijl dorpsgenoten dansten op elektronische muziek, genoten jong en oud van het lekkere weer, de gezelligheid en de worstjes en hamburgers van de barbecue, zo meldt het internationaal makelaarskantoor Casalunya.nl op haar website.

Samen met je dorpsgenoten aan lange tafels zitten of dansen op muziek. Het feest ging van start vanaf 12.00 uur op Plaça Major, het centrale dorpsplein. De burgemeester, die dit event organiseert, was ook aanwezig. Hij liet weten voortaan elke maand een feest te willen organiseren om de dorpsbewoners bij elkaar te brengen. 

Waar veel gemeenten op hun website nieuws delen over gemeentelijke zaken, laat de website van de gemeente van Riera met name de gezellige activiteiten zien die er worden georganiseerd. Bekijk hier de activiteiten van de komende maanden. Op zaterdag 20 november was er een Back to the 80’s party. 

Het belangrijkste feest viert La Riera in juli: het feest van Santa Margarita. Een ander belangrijk feest vindt plaats op 14 september, het feest van het Heilig Kruis. In 1809 teisterde een epidemie het dorp en om die datum te herdenken is er elk jaar in september een processie.

La Riera de Gaià is een dorp met nog geen 2000 inwoners. Gelegen op 15 minuten rijden van strand Tamarit en Tarragona stad. Behalve appartementen (met name in de oude binnenstad), bestaat het dorp uit chalets die staan in diverse woonwijken zoals Urbanizacion El Castellot. Omdat je vanuit het dorp niet lopend naar zee kunt, hebben veel chalets een zwembad. Je kunt een woning kopen in het dorp vanaf 190.000 euro. Tenzij je een opknap appartement koopt in het centrum van de stad, waar veel gebouwen stammen uit de 19e eeuw.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?