Valencia regio wil voor 3 december de coronapas voor ‘gesloten ruimtes’ invoeren

Valencia regio wil voor 3 december de coronapas voor ‘gesloten ruimtes’ invoeren
Beeld: Europa Press

Valencia regio wil voor 3 december de coronapas voor ‘gesloten ruimtes’ invoeren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Als het aan de regionale premier van de Valencia regio ligt dan moet de coronapas of ‘pasaporte-Covid’ nog voor de zogenaamde ‘Puente de la Constitución’ die op vrijdag 3 december begint, ingevoerd worden in de provincie Alicante, Valencia en Castellón. De regionale overheid is nu bezig met de aanvraag rond te krijgen omdat een invoering van de coronapas eerst goedgekeurd moet worden door het Tribunal Superior de Justicia valenciano (TSJCV),

Op het moment van schrijven is de coronapas alleen succesvol ingevoerd in de regio’s Catalonië, Balearen en Galicië. Diverse andere regio’s zoals deze week Baskenland hebben dit wel gevraagd maar hebben geen toestemming gekregen van het regionale Hooggerechtshof. Diverse andere regionale overheden hebben een verzoek ingediend bij de regionale Hooggerechtshoven.

Het is de regionale premier Ximo Puig van de Comunidad Valenciana (Valencia regio) die bestaat uit de provincies Alicante, Valencia en Castellón, die meerdere keren tegen de pers heeft gezegd dat er een coronapas aan zit te komen in de Valencia regio. Dat zou dan moeten gelden voor ‘espacios cerrados’ (gesloten ruimtes) of die plaatsen waar de anderhalve meter afstand of het mondkapjes moeilijk te handhaven is. Daarbij is niet helemaal bekend wat die ‘gesloten ruimtes’ dan zijn want er is niets specifieks gezegd dover bars, restaurants, nachthoreca etc.

Met de invoering van een coronapas voor bepaalde gesloten ruimtes zoals de horeca kan men de niet-gevaccineerden aanmoedigen zich toch te laten vaccineren terwijl de reeds gevaccineerde personen niet te maken krijgen met extra maatregelen om een mogelijke zesde corona-golf te voorkomen.

Mocht de Valencia regio te maken krijgen met een coronapas dan geldt het Europees digitaal coronacertificaat dat je op papier of digitaal kunt laten zien. De internationale QR-codes die in de Nederlandse en Belgische smartphone apps wordt aangemaakt geldt dan ook.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.