skip to Main Content

4 keer in 20 dagen ondergelopen straten en huizen in Écija, Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Redactie) De inwoners van Écija in de provincie Sevilla zijn het inmiddels meer dan zat. De afgelopen 20 dagen zijn de straten en huizen van dit kleine dorp compleet ondergelopen door de hevige regenval. Hét probleem is echter niet het water wat uit de hemel komt vallen maar het water wat vanonder de straten naar boven komt.

De ondergrondse waterbuizen zitten compleet verstopt door alle viezigheid die vanuit een industrieterrein richting het dorp stroomt. Als gevolg van het opgehoopte puin kan het water nergens meer naartoe dan naar boven. Uiteraard is de grote hoeveelheid regen die naar beneden viel de afgelopen maand de grootste boosdoener maar de inwoners zijn het inmiddels meer dan zat.

Volgens de gemeente heeft men niet genoeg tijd gehad om alles schoon te maken en het puin weg te halen. Inwoners menen echter dat de gemeente veel te laat is begonnen met de schoonmaakwerkzaamheden. Nu is het in ieder geval te laat e zijn er honderden inwoners die niet weten waar ze aan toe zijn, huis schoonmaken of niet. Inmiddels is het leger samen met de brandweer bezig om de straten schoon te maken en het puin te ruimen. (Europa Press)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend