skip to Main Content

Moslim wil woord “Jámon” niet horen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – (Else Beekman) Een leerling van een middelbare school in La Línea (Cádiz) heeft aangifte gedaan tegen een leraar omdat deze uitleg gaf over het uitstekende klimaat om hammen te drogen in het dorp Trevelez. De leerling vroeg daarop de docent om dit woord niet meer te gebruiken om

Tijdens de aardrijkskunde les gaf de docent uitleg over diverse klimaten. Als voorbeeld gebruikte hij het droge koude klimaat in het dorp Trevelez in de Sierra Nevada. Dat klimaat maakt de plek uitstekend geschikt om hammen te drogen.

Een leerling die moslim is stak zijn hand op en vroeg de docent dit woord niet meer te gebruiken omdat hij zich vanwege zijn religie beledigd voelde. De docent antwoordde daarop dat hij als docent in de klas mocht zeggen wat hij nodig acht. Thuis gekomen vertelde de leerling het verhaal aan zijn familie en die besloot daarop aangifte te doen bij de politie.

Mishandeling

Volgens de verklaring zou er sprake zijn van psychologische mishandeling binnen een context van racisme en haat. De politie heeft vervolgens de docent gehoord. De Junta de Andalucía, verantwoordelijk voor het onderwijs, heeft kennis genomen van de aangifte en de docent alle juridische hulp die hij nodig heeft toegezegd.

Tegelijkertijd deed de Junta een algemene oproep tot respect en tolerantie ten opzichte van alle religies.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend