Search
menu
Search

Nederlander veroordeeld voor doodsbedreiging partner en in de lucht schieten in Alicante

Nederlander veroordeeld voor doodsbedreiging partner en in de lucht schieten in Alicante
Beeld: Canva

Nederlander veroordeeld voor doodsbedreiging partner en in de lucht schieten in Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De rechtbank in Alicante heeft een 57-jarige Nederlander tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een doodsbedreiging van zijn partner en het in de lucht schieten in de gemeente Relleu, provincie Alicante. De man dreigde zijn partner te vermoorden en schoot daarbij meerdere keren in de lucht met zijn pistool. De rechter sluit uit dat er sprake is van herhaaldelijk huiselijk geweld.

Het voorval deed zich voor op 13 augustus 2018 na een heftige discussie tussen een Nederlandse man en vrouw in de gemeente Relleu in de provincie Alicante. Na die discussie bedreigde de man zijn partner en riep hij haar te willen vermoorden waarbij hij zijn pistool op haar gezicht richtte. 

De gewelddadige Nederlander dreigde ook haar zoon af te nemen waarna de vrouw geschrokken door een raam vluchtte waarna de man in de lucht begon te schieten. Terwijl de vrouw zich verstopte werd door buurtbewoners de politie gebeld de man kon arresteren.

Bij de huiszoeking in de woning, met toestemming van de vrouw, werden vijf wapens gevonden waaronder een pistool van het merk Tanfoglio, een ander Taurus-pistool, een revolver, nog een Smith & Wesson-revolver en een CZ-geweer. De vrouw meldde dat de man haar vaker had bedreigd met een kettingzaag, haar fysiek heeft aangevallen en geprobeerd heeft haar te wurgen. De rechter kon daar echter geen bewijzen voor vinden en ook de politie meldde dat er voor dit voorval nooit aangifte is gedaan van huiselijk geweld.

De 57-jarige Nederlander was in 2005 al veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf door een rechtbank in Nederland voor de misdrijven van opzettelijke doodslag, ongeoorloofd bezit of gebruik van wapens en drugsgerelateerde misdrijven.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?