Nederlander veroordeeld voor doodsbedreiging partner en in de lucht schieten in Alicante

Nederlander veroordeeld voor doodsbedreiging partner en in de lucht schieten in Alicante
Beeld: Canva

Nederlander veroordeeld voor doodsbedreiging partner en in de lucht schieten in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De rechtbank in Alicante heeft een 57-jarige Nederlander tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een doodsbedreiging van zijn partner en het in de lucht schieten in de gemeente Relleu, provincie Alicante. De man dreigde zijn partner te vermoorden en schoot daarbij meerdere keren in de lucht met zijn pistool. De rechter sluit uit dat er sprake is van herhaaldelijk huiselijk geweld.

Het voorval deed zich voor op 13 augustus 2018 na een heftige discussie tussen een Nederlandse man en vrouw in de gemeente Relleu in de provincie Alicante. Na die discussie bedreigde de man zijn partner en riep hij haar te willen vermoorden waarbij hij zijn pistool op haar gezicht richtte. 

De gewelddadige Nederlander dreigde ook haar zoon af te nemen waarna de vrouw geschrokken door een raam vluchtte waarna de man in de lucht begon te schieten. Terwijl de vrouw zich verstopte werd door buurtbewoners de politie gebeld de man kon arresteren.

Bij de huiszoeking in de woning, met toestemming van de vrouw, werden vijf wapens gevonden waaronder een pistool van het merk Tanfoglio, een ander Taurus-pistool, een revolver, nog een Smith & Wesson-revolver en een CZ-geweer. De vrouw meldde dat de man haar vaker had bedreigd met een kettingzaag, haar fysiek heeft aangevallen en geprobeerd heeft haar te wurgen. De rechter kon daar echter geen bewijzen voor vinden en ook de politie meldde dat er voor dit voorval nooit aangifte is gedaan van huiselijk geweld.

De 57-jarige Nederlander was in 2005 al veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf door een rechtbank in Nederland voor de misdrijven van opzettelijke doodslag, ongeoorloofd bezit of gebruik van wapens en drugsgerelateerde misdrijven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.