skip to Main Content

Huizenprijzen Spanje zullen gedurende 2011 nog eens 15% zakken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Volgens de krant El Pais zullen de huizenprijzen in Spanje dit jaar nog eens tussen de 10% en 15% dalen. Dit valt te lezen in een rapport van Fitch Ratings welke vermeld dat de huizenmarkt in Spanje, op Ierland na, de minst attractiefste is van Europa. De kwalificatie van het Amerikaanse kantoor wordt gebaseerd op de enorme hoeveelheid aan in beslag genomen woningen die in eigendom zijn gevallen van de Spaanse banken en regionale spaarbanken.

Daarnaast baseert Fitch Ratings hun rapportuitslag op de slechte economie en het langzame herstel hiervan, de bezuinigingsmaatregelen van de regering, het groot aantal werkelozen en het gebrek van vertrouwen in de Spaanse overheid. Tevens wijst Fitch Ratings op de verdeeldheid tussen de economieën van het noorden en het zuiden van Europa waar een zwakke BBP groei wordt voorspeld voor Spanje met slechts 0,5% de komende 12 maanden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend