skip to Main Content

Wikileaks oprichter Julian Assange naar Ronda tijdens filmfestival

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

RONDA – (Else Beekman) Het stadje Ronda (Málaga) is in opschudding over het nieuws dat ’s werelds meest omstreden journalist en oprichter van Wikileaks, Julian Assange, het plaatselijke politieke filmfestival zal bezoeken.

Volgens Ronda’s burgemeester  Antonio Marin Lara, zal Assange – als hem dat door de rechterlijke instanties wordt toegestaan – aanstaande november eregast zijn op het tweede jaarlijkse Festival van Politieke Films.

Assange zal worden vergezeld door een andere beroemdheid: topregisseur Oliver Stone, die zijn komst naar het beroemde stadje eveneens al heeft bevestigd.

‘Goed nieuws’

De regisseur van kaskrakers als Platoon, Wall Street en Born on the Fourth of July maakte recent enkele politieke films. Julian Assange zal een korte collage vertonen van gelekte videoclips van de Amerikaanse overheid.

Lara vertelde in een interview aan de Zuid-Spaanse krant SUR dat de komst van Assange al zijn verwachtingen heeft overtroffen en vindt het ‘erg goed nieuws voor zijn stad’.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend