skip to Main Content
Don’t dream your life, live your dream

Don’t dream your life, live your dream

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

torrenova 1Wij zijn Jacqueline Brakel en Geert van Heijningen. We zijn in 2007 met onze kinderen van Amsterdam naar het dorp La Torre de Claramunt in Catalonië, Spanje verhuisd.

torrenova 2Onze kinderen gingen richting middelbare school en we dachten na over hun en onze toekomst op een andere plek. Dat had ook Arnhem of Maastricht kunnen zijn, maar Barcelona klonk een stuk beter. Minder tijd op kantoor, minder email, meer samen en meer buiten zijn. En vooral geen lange grijze winters meer. Belangrijk was dat we niet alleen ergens weg wilden, maar ook heel graag ergens naar toe. Tijdens een vakantie op een prachtige plek op een bergtop in de Pyreneeën beseften we dat we een week later weer ‘gewoon’ aan het werk zouden zijn. Toen namen we de beslissing om ‘op vakantie te blijven’ en in Catalonië iets met vakantie te gaan doen.

We hebben goed nagedacht wat en waar we iets wilden en zijn met een uitgebreide zoektocht begonnen. Op een dag kregen we een tip over Torre Nova, en vanaf het eerste moment dat we er binnenliepen waren we verkocht. Op het bovenste balkon met zijn adembenemende uitzicht over het dorp en de vallei wisten we het meteen: dit is het helemaal! We voelden ons snel thuis en zijn na 6 jaar helemaal geïntegreerd hier.

torrenova 4We besloten tot een goed voorbereide en professionele transformatie van het huis. Torre Nova is een adellijke Catalaanse villa, een ‘casa señorial’. De uitdaging was het comfort van nu te laten samengaan met behoud van de oorspronkelijke grandeur uit 1900. We anticiperen op de nieuwe trend in toerisme: de behoefte aan kwaliteit, rust, authenticiteit, natuur, cultuur, gastronomie, en dat in écht Spanje. En ook duurzaamheid was een belangrijk punt. En het bieden van een beleving op een niveau waarop we zelf ook graag op vakantie gaan. We zijn inmiddels onze beste klanten 😉 En het geeft veel voldoening om onze gasten – even weg van alles – lekker te zien genieten. We zijn in juli 2011 gestart met de verhuur van de vakantieappartementen en het gaat boven verwachting.

De manier van (samen)leven en genieten spreekt ons hier erg aan. Onze namen kunnen ze niet uitspreken maar ‘los Holandeses de la Torre Nova’ kent iedereen. En er fietsen ook meer mensen in het dorp dan toen we kwamen, dus het werkt ook andersom.

We zitten ook in een heel authentieke streek. Weg van het massatoerisme, maar toch overal vlakbij. Wat er allemaal te doen is? Te veel om op te noemen, gezien onze centrale ligging in Catalonië. Vlakbij topattractie Montserrat, Barcelona, het strand van Sitges, anderhalf uur van de Pyreneeën, de kloosters van Poblet en Santes Creus, de unieke zomerfeesten in elk dorp en stad in de regio, etc. In ieder geval blijkt dat het de moeite waard is om naar Torre Nova te komen. En niet alleen in de zomer maar door het milde klimaat is een bezoek in elk seizoen aantrekkelijk.

torrenova 3Torre Nova behoort nu al tot de hoogst gewaardeerde accommodaties van heel Catalonië op websites als Zoover en Tripadvisor. Het resort trekt haar gasten vooral aan uit Noord Europa, maar ook uit de VS, Canada, zelfs India en Zuid Afrika en natuurlijk Spanje zelf. We hebben hier in best zware tijden doorgezet, gepraat als brugman, hard gewerkt … en geluk gehad. En het is nog steeds een mooi, maar ook zakelijk aantrekkelijk avontuur.

Of onze droom is uitgekomen? Wel een belangrijke droom, maar we hebben nog zoveel meer dromen. Mijn dochter kocht laatst een nieuwe schoolagenda. Daar stond op: ‘Don’t dream your life, live your dream!’, en dat is precies wat we hier doen.

Website: www.torre-nova.com
Email: info@torre-nova.com

 

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken