skip to Main Content
Prijzen van brandstof blijven dalen in Spanje

Prijzen van brandstof blijven dalen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

brandstof2MADRID – De brandstofprijzen blijven maar dalen in Spanje en zijn op dit moment beland op hetzelfde prijsniveau als in maart 2010. Met name de prijzen voor een liter diesel zijn flink gedaald naar gemiddeld 1,057 euro, een 2,13% minder dan vorige week. Op veel plaatsen, en dan met name bij de zogenaamde B-merken pompstations, is de prijs voor een liter diesel onder de euro gekomen met 99 of 96 eurocent.

De afgelopen 12 maanden is de diesel maar liefst 20,82% goedkoper geworden waarbij de prijs op dit moment hetzelfde is als in maart 2010. Het komt voor veel autorijders als een verrassing dat op veel plaatsen de liters sneller rollen dan de euro’s. Voor een volle tank van 50 liter moet men nu gemiddeld 52,85 euro neerleggen maar dat is op veel plaatsen anders. Dat is toch 13,90 euro minder dan 12 maanden geleden

In het geval van benzine 95 zijn ook de prijzen gedaald naar gemiddeld 1,117 euro, een 1,33% minder dan vorige week en 19,47% minder dan 12 maanden geleden. Een volle tank van 50 liter benzine kost nu gemiddeld 55,85 euro, wat 13,50 minder is dan een jaar geleden.

De prijsdalingen voor de brandstof in Spanje heeft alles te maken met de dalende olieprijzen waarbij men op dit moment slechts 50 dollar per olievat betaald terwijl dat begin zomer 2014 nog 110 dollar was – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken