skip to Main Content
Spaanse Podemos parlementslid met dreadlocks denkt er niet over om deze af te knippen
Foto: El Pais

Spaanse Podemos parlementslid met dreadlocks denkt er niet over om deze af te knippen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: El Pais

Foto: El Pais

MADRID – De foto is wellicht al de hele wereld rondgegaan, het dreadlocks of rastahaar politicus die twee weken geleden zijn eed aflegde als nieuw parlementslid in het Spaanse congres. Het gaat om de 33-jarige Alberto Rodriguez die voor de Canarische tak van Podemos voor Tenerife in het Spaanse parlement plaats heeft genomen met zijn ongebruikelijke haarstijl.

Op 13 januari moesten de nieuwe Spaanse parlementsleden hun eed afleggen en dat was een bonte voorstelling. Naast de gebruikelijke mannen in pakken en vrouwen in maatkleding, was er dit keer ook plaats voor de “alternatievelingen” van de formatie Podemos die met 69 zetels goed vertegenwoordigd is in het Spaanse parlement.

Onder deze nieuwe parlementsleden bevond zich een vrouw die met baby kwam opdagen en ook Alberto Rodriguez die met zijn dreadlocks de hele wereld rondging en misschien nu al de bekendste politicus is. Zeker toen Celia Villalobos van de PP tijdens een tv-programma wist te melden dat zij geen problemen heeft met de dreadlocks maar het wel vies vindt en bang was voor luizen.

Een boze Rodriguez wist daarna te melden dat in plaats van zich druk te maken over de haarstijl van collega’s zou de PP eens iets meer moeten gaan doen aan de ongelijkheid in Spanje en de hoge werkloosheidscijfers. Voor hem is het gewoon een haarstijl net zoals sluik haar, krullen of een pruik, wat maakt het nou allemaal uit.

De 33-jarige dreadlocks politicus werd geboren in de Ofra, een bouwvakkerswijk van de stad Santa Cruz de Tenerife op het gelijknamige Canarische eiland. Hij is de zoon van een lerares en elektricien en heeft altijd op de publieke school gezeten. Op dit moment is hij een technicus op het gebied van milieuchemie oftewel in het Spaans “tecnico superior en quimica ambiental”. Gedurende jaren heeft Rodriguez gestreden als vakbondsmedewerker en is hij de strijd aangegaan tegen de ongelijkheid in Spanje maar is hij nu een uitdaging aangegeven als Podemos parlemenslid – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken