skip to Main Content
Aantal Nederlandse toeristen in 2017 met 20 procent toegenomen op Ibiza

Aantal Nederlandse toeristen in 2017 met 20 procent toegenomen op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Het afgelopen jaar zijn er 20% meer Nederlanders op vakantie gekomen op het Balearen eiland Ibiza. Met deze stijging staat Nederland nu op de vijfde plaats wat betreft het aantal toeristen, net achter de Spanjaarden, Britten, Italianen en Duitsers. Er kwamen in 2017 in totaal 282.000 Nederlandse toeristen naar het party en relax eiland.

Gedurende 2017 kwamen er in heel Spanje een 10% meer aan Nederlandse toeristen naar Spanje en ook op het eiland Ibiza heeft men te maken gehad met een stijging. Deze was echter wel groter met een 20% meer aan Nederlandse toeristen in vergelijking met 2016. In totaal kwamen er het afgelopen jaar 282.000 toeristen uit Nederland naar Ibiza om te genieten van de rust of juist het feest.

Met dat aantal toeristen staan de Nederlanders op de vijfde plaats achter de Spanjaarden, Britten, Italianen en Duitsers waarvan er 328.000 naar Ibiza kwamen, een daling van 5%. Als de tendens zich voortzet dan kunnen de Nederlanders de Duitsers wat betreft aantallen toeristen verslaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Party en relax eiland?
    Ibiza trok in 2017 ruim 3 miljoen toeristen. Om een vergelijk te trekken met Nederland dat in 2017 13 miljoen toeristen trok voor het hele land.
    Echt relaxed lijkt me Ibiza niet. Overvol met superprijzen. schreeuwerige toeristen het hele jaar door. Mij niet gezien.

    1. met relax bedoelen we natuurlijk het Cafe del Mar gevoel etc. … gemaakte relax rust zullen we maar zeggen, iets waar Ibiza ooit beroemd om was.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken