skip to Main Content
Aardbeving van 3,4 op Richter schaal voor de kust van Málaga

Aardbeving van 3,4 op Richter schaal voor de kust van Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Dinsdagochtend om 8.27 uur hebben veel inwoners van de provincie Málaga de aardbeving gevoeld. Weliswaar gaat het om een beving van 3,4 op de schaal van Richter maar gezien de aardbeving voor de kust van Spanje plaatsvond en deze relatief diep op 85 kilometer de bodem deed trillen, hebben de meeste mensen niets gemerkt van deze nieuwe aardbeving.

Het gaat om een aardbeving met een kracht van 3,4 op de schaal van Richter die plaatsvond om 8.27 uur dinsdagmorgen voor de kust van Fuengirola. Deze nieuwe beving vond plaats op 85 kilometer diepte onder het wateroppervlak van de Alboran zee, aldus de gegevens van het Instituto Geográfico Nacional (IGN).

Deze beving vond plaats slechts 24 uur nadat er al een aardbeving werd gemeten tussen Málaga en Sevilla. Deze beving had een kracht van 2,9 op de schaal van Richter en had als epicentrum de gemeenten Almargen en Campillos waar de aardbeving om 8.03 uur op 12 kilometer diepte plaatsvond.

Het is niet de eerste keer en zal ook niet de laatste keer zijn dat er een aardbeving plaatsvindt in de provincie Málaga aangezien er in deze regio net zoals de rest van Andalusië maar ook in Murcia, Comunidad Valenciana, Catalonië en vele andere plaatsen in Spanje op jaarbasis duizenden kleine tot redelijk grote aardbevingen plaatsvinden. De meeste bevingen hebben krachten die niet verder komen dan 2 op de schaal van Richter en worden niet vermeld in de pers en vaak ook niet gevoeld door de inwoners. Af en toe echter komen er aardbevingen voor die zwaarder zijn dan 3 op de Richter schaal die dan ook gevoeld worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken