skip to Main Content
Desastreuze en ridicule opening van de snelle treinverbinding tussen Valencia en Castellón

Desastreuze en ridicule opening van de snelle treinverbinding tussen Valencia en Castellón

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CASTELLÓN – Wat een leuk feestje had moeten worden liep uit op iets waar je liever niet bij bent. Ten eerste zijn er veel opmerkingen over de zogenaamde AVE hogesnelheidstrein tussen de steden Valencia en Castellón wat eigenlijk geen AVE is want harder dan 220 km/u mag de trein niet rijden. Daarnaast was de opening, met als geëerde gast de minister-president Mariano Rajoy, ook niet echt een succes.

De eerste officiële treinreis met de semi-hogesnelheidstrein tussen Valencia en Castellón had een feestje moeten zijn maar het liep niet helemaal zoals gepland. Ten eerste kwam het gezelschap politici met de trein 32 minuten te laat aan in Castellón, iets wat bij een AVE dienst in principe nooit gebeurt. Ten tweede was er bij vertrek in Valencia al een technische storing waardoor de trein dus later vertrok dan gepland. En ten derde moest de trein halverwege het traject nabij de gemeente Sagunto stil staan om een goederentrein te laten passeren.

In principe hoort een AVE hogesnelheidstrein over een eigen aangepast spoor te rijden maar dat is op het traject tussen Valencia en Castellón niet het geval want het spoor wordt gedeeld met alle andere treinen. Daarom wordt deze treinverbinding dan ook zwaar bekritiseerd omdat het eigenlijk geen AVE mag heten. De trein die het 70 kilometer lange traject rijdt tussen de steden Valencia en Castellón mag niet harder rijden dan 220 km/u terwijl dat bij een echte AVE trein tot 350 km/u is. De trein die verkocht wordt als een AVE is eigenlijk een Euromed trein met een ander jasje, aldus de critici. “AVE por fuera, EUROMED por dentro” zegt de Asociación Valenciana de Empresarios (AVE), de vereniging van zakenmensen die toevallig afgekort ook AVE heet.

Het volgende traject moet de verbinding tussen Tarragona en Castellón worden waardoor er weer een verbinding bij gekomen is op het traject genaamd “Corredor Mediterráneo”, het snelle treinen project langs de Middellandse Zeekust. Ook op dat traject staat voorlopig geen AVE sneltrein gepland maar een extra snelle Euromed want ook op dat traject mag de trein niet harder dan 220 km/u rijden.

Tijdens de toespraak van Mariano Rajoy versprak de minister-president zich ook nog eens door te zeggen dat er nu al meer dan 4.000 vliegtickets verkocht waren voor de AVE tussen Valencia en Castellón. Het duurde niet lang of hij corrigeerde zichzelf door van vlieg- treintickets te maken.

Foto: ABC.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. gebeurd moet gebeurt zijn en bekritiseert moet bekritiseerd zijn.
  Let op de ww die ge- en be- beginnen en waar de spellingcontrole geen raad mee weet.

 2. Goedenavond beste redactie mensen

  Bij deze nog de beste wensen en bedankt voor het laatste nieuws dat jullie schrijven. Petje af.
  Toch klinkt het me vreemd in de oren dat men geld terug zou krijgen als de AVE trein niet op tijd gaat. Ik heb in mijn hele leven nog nooit een Spanjaard getroffen waar je ook maar 1 cent van terug krijgt. terecht of onterecht..Is niet kwaad bedoeld maar ik moest het even kwijt. hahahaha.

 3. Ik vind het niet veilig die hoge snelheid op een rails . Een magnet trein vind ik veiliger. Een solide verbinding met hoge snelheden is wel aan te bevelen. 350 km op een spoor waar ook andere treinen rijden met zware vrachten. De controle op veiligheid zal wel in orde zijn neem ik aan. Toch vindt ik het een vreemde combinatie.

  1. De AVE gaat geen 350 km/u op gewoon spoor, maar (max) 220 km/u zoals andere treinen. Vandaar dat deze trein geen AVE zou mogen heten volgens sommigen.

   De Euromed op dat traject schijnt trouwens enkele minuten sneller te zijn en het kaartje kost bijna de helft…

  2. De goederentrein gaat niet over hetzelfde spoor. Hier gaat het
   over, in spoortermen, een kruising. Gebeurt wel meer dat men
   een reizigerstrein laat wachten, in geval van zware last of een
   andere reden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken